У світі настав Новий 2023 рік, який точно подарує багато радості, сміху та веселощів, а ще здійснення нових планів і, що найголовніше – перемогу України.
Наступне свято, яке відзначатимуть українці – це Різдво, тому вже зараз важливо вміти готувати кутю з пшениці, щоб ця страва стояла на столі на Святвечір. Рецептом поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко, з додаванням кореня імбиру, лимонної цедри та інше.
З інгредієнтів нам знадобиться 1 склянка пшениці, чотири склянки води, 50 г вершкового масла (але це якщо ви готуєте Щедру кутю, якщо пісну - 2 ст. л. соняшникової олії). Ще нам потрібен мед у кількості 2-3 столових ложок, 2 ст. л. маку, жменя волоських горіхів, 100 грам кураги, цедра та сік одного лимона і сантиметр кореня імбиру.
Приготування починається із пшениці, яку потрібно залити на ніч, для набухання, 4 склянками води. Вранці воду злити і залити новими чотирма склянками. Варити її потрібно протягом 30-60 хвилин до готовності, але якщо раптом, коли пшениця буде повністю готова, вода залишиться - її потрібно злити.
Зупинила поліція – збирайте речі до війська: чоловіків почали ловити за новою схемою
Гороскоп на сьогодні, 12 квітня: кого у суботу чекає несподіване випробування
Ледве вистачить на хліб та тарілку каші: скільки платитимуть українцям, які не заробили на пенсію
Мобілізація після 60 років: чи можуть ТЦК забирати дідусів до війська
Поки каша ще тепла, потрібно додати туди 50 грам вершкового масла (або соняшникову, як ми писали раніше), щоб смак пшениці став ще більш насиченим. 100 г кураги потрібно нарізати невеликими кубиками, додати в кашу разом із родзинками, туди ж засипати дві столові ложки маку і сантиметр кореня імбиру, натертого на дрібній тертці.
Лимончик потрібно добре помити і обсушити. Потім натерти цедру на дрібній тертці, яку згодом потрібно додати в кутю, разом з 2-3 столовими ложками меду. Залишається тільки капнути лимонного соку і добре перемішати, а готову кутю залишити мінімум на 2 години в холодильнику.
Нагадаємо про Новий рік у банці: рецепт ароматного варення із соснових шишок.
Раніше ми повідомляли про соковиті котлети з 2 основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів.