Безумовно, страви з печінки дуже смачні, але їх можна покращити ще більше, знаючи деякі секрети приготування. Нічого складного, але ви побачите наскільки зміниться смак страви у кращу сторону.

Часто для отримання більшої м'якості печінку радять замочувати в молоці. Однак, насправді така порада ніяк не вплине на м'якість й ніжність печінки. Щоправда, завдяки цьому методу можна прибрати неприємну гіркоту.

Натомість щоб печінка вийшла ніжною, м'якою й танула у роті, потрібно знати деякі хитрощі, які насправді є дуже простими у виконанні.

Печінка фламбе, фото: вільне джерело

Щоб приготувати ідеальну страву з печінки дотримуйтеся наступної простої інструкції. Спершу наріжте продукт на середні шматочки й видаліть зайві плівочки, жилки тощо.

Популярні новини зараз

Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК

Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше

Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді

Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші

Показати ще

Далі підготовлену печінку викладаємо на розігріту сковорідку, змащену олією, й обсмажуємо з обох сторін орієнтовно по 1 хвилині, але не довше. Після цього знімаємо її з вогню, солимо й залишаємо охолоджуватися під кришкою

У випадку, якщо ви любите страву з цибулею, підсмажте її окремо, а вже потім додайте до печінки. Запам'ятайте, що саме через довготривалу термічну обробку м'яка печінка стає жорсткою. Проте саме завдяки такому методу приготування ваша вечеря чи обід вийде неймовірно смачною.

Печінка запечена з картоплею, скріншот: YouTube

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль