Святковий напій — глінтвейн, традиційний напій країн Європи з розігрітого червоного вина з корицею, кардамоном, гвоздикою і цитрусами.

Класичний глінтвейн складається з червоного вина, цукру або меду, спецій і фруктів. Інгредієнти закидають в каструльку, заливаються вином і все підігрівається до 70 ºС.

Глінтвейн. Фото: Youtube

Рецепт класичного глінтвейну

  1. 1 пляшка хорошого сухого вина
  2. 1/2 нарізаного апельсина
  3. 1/2 нарізаного лимона
  4. 1 паличка кориці
  5. 1 бутон гвоздики
  6. Кілька зірочок бадьяна
  7. Мед або тростинний цукор – 2-3 ст.л.

З'єднати всі інгредієнти. Можна додати яблуко. Варити на слабкому вогні або в мультиварці на режимі "Тушкування" з відкритою кришкою. Головне – не дати глінтвейну закипіти. Він повинен нудитися близько 15 хвилин. Після чого гаряче вино витримують до 30-40 хвилин, щоб розкрилися всі інгредієнти. Подавати гаряче вино слід у жароміцній посудині.

Глінтвейн. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Рецепт безалкогольного глінтвейну

1.Влити в каструлю виноградний сік, додати воду і засипати решту інгредієнтів. Перемішати.
2. Поставити каструлю на слабкий вогонь, не доводячи до кипіння.
3. Дати глінтвейну настоятися 5 хвилин під кришкою та розлити по келихах.

Нагадаємо, ми писали, щоб борщ вийшов наваристим і не втратив червоний колір, робіть тільки так.

Як повідомляв "Знай.ua" передноворічне подорожчання: скільки коштує капуста, картопля та морква в останні дні грудня.

Також "Знай.ua" інформував, що перевіряємо ліки на ефективність за секунди: два вірні способи, які убережуть вас від обману.