Засмажку з цибулі та моркви ми додаємо в багато страв: у супи, борщі, голубці, хтось навіть додає її до гарніру, а хтось їсть замість салату.
Так, у всіх свій смак, але смак засмажки можна зробити ще незабутнішим, що допоможе покращити і смак страви, в яку вона додається.
Щоб приготувати смачну засмажку, необхідно дотримуватися деяких нюансів. Від них безпосередньо залежить смакові якості страви.
Обсмажувати інгредієнти краще окремо
Багато господинь припускаються найпоширенішої помилки — вони обсмажують моркву і цибулю одночасно. Краще цього не робити, тому що в процесі обсмажування морква здатна виділяти сік і в результаті цього цибуля обсмажується гірше.
"Іспанський сором у школі": вчителька розкритикувала батьківські збори, змушують дорослих грати
ТЦК затримали й не випускають: план дій від юристів
Пенсіонерам заборонили одночасно отримувати зарплату та пенсію: кого стосується
Хто має право на частку у спадку навіть попри заповіт
Щоб не допустити цього, бажано спочатку дрібно нашаткувати цибулю і обсмажити до золотистої скориночки на сковороді, і лише потім приступати до моркви. Цей овоч завжди краще обсмажувати окремо від інших продуктів.
Додаємо трохи борошна
Про те, що в засмажку треба додавати трохи борошна, знають не всі господині. Це перевірений спосіб, яким користувалися наші бабусі. Однак борошно краще додавати тоді, коли для засмаження потрібна обсмажена до золотистої скоринки цибуля. Для цього достатньо висипати муку на сковороду і потім додати туди цибулю.
Додавання цукру
Не завжди при готуванні засмажки виходить підсмажити цибулю та овочі так, щоб у них була золотиста скоринка. Однак, якщо ви хочете досягти такого результату та апетитного виду інгредієнтів, доведеться додати трохи цукру. Це дозволить усім овочам карамелізуватися та набути дуже апетитного вигляду.
Такі нескладні хитрощі допоможуть вам приготувати засмажку, яка раніше у вас не виходила.
Нагадаємо, коли насправді потрібно додавати сіль у фарш: нарешті ваші котлети вийдуть ідеальними.
Раніше ми повідомляли простий рецепт смачного супу з пельменями "Як у баті": з цим не зрівняється навіть солянка та окрошка.