Інколи після повернення додому з магазину виявляється, що куплені печериці не можуть вас потішити яскравим смаком та насиченим ароматом, і нагадують справжні гриби лише ззовні.

Як виявилося, смакові якості печериць безпосередньо пов’язані з розмірами їх капелюшків. Пригляньтеся до цієї деталі й ви завжди зможете купити саме те, що вам потрібно.

Що цікаво, найдрібніші з них не відрізняються смаком та запахом, хоч і виглядають найбільш привабливо. Тож такі гриби скоріше підійдуть для приготування салатів чи маринування, але не більше.

Печериці, кадр з відео

Крім того, у випадку, якщо капелюшок печериць занадто великий, швидше за все ці гриби перезрілі. Вони можуть пахнути чудово, та попри це якщо додати подібний інгредієнт у страву, він може зіпсувати страву своєю жорсткістю.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Розв'язати цю проблему зможе додаткова обробка, якщо у вас є на неї достатньо часу. Такі печериці можна варити, тушити або запікати.

Відповідно гриби з капелюшками середніх розмірів стануть оптимальним варіантом. Зазвичай саме вони мають приємний аромат і чудово виражений смак. Наприкла, їх можна використовувати для приготування паштетів або супів, а також класти як начинку для піци.

Запечені печериці, кадр з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації