Пиріг з яблук, іменований шарлоткою, знайомий кожному з нас з дитинства - рецепт цього популярного і простого десерту в багатьох сім'ях передається з покоління в покоління. З роками її навчилися готувати по-різному, наприклад, із чорним хлібом.
Ця страва має безліч різних варіантів приготування, починаючи від відмінностей у рецептурі тіста, і закінчуючи різноманітністю начинок. Ми пропонуємо вам приготувати шарлотку з яблуками, лимонами та чорним хлібом.
Інгредієнти:
- Яблука — 8 шт.;
- Лимон — 1 шт.;
- Ізюм — 2 ч.л.;
- Черствий чорний хліб — 250 г;
- Курячі яйця — 4 шт.;
- Цукрова пудра — 100 г;
- Лісні горіхи;
- Розпушувач для тіста;
- Олія.
Як готувати:
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Замочіть ізюм перед приготуванням, щоб він збільшився в розмірі та став м’якшим. Яблука без шкірки наріжте скибками. Покропіть лимонним соком, щоб вони не потемніли. Змішайте з ізюмом (без води).
Хліб розламайте на шматочки та підсмажте на сухій сковороді. Далі потрібно відділити жовтки від білків. Саме жовтки розітріть із цукровою пудрою та покладіть в суміш мелені горіхи. Білки збийте в піну.
Підсмажений хліб розітріть в крихти, додайте яєчну суміш, розпушувач та яблука. Введіть білкову піну. Обережно перемішайте компоненти. Тепер тісто викладіть на деко або у форму та поставте випікатись у духовку. Температура має бути середня. Готовність перевірте шпажкою.
Нагадаємо, як бабуся готувала, тільки ще смачніше: сочники з ванільним ароматом – простий рецепт
Раніше ми писали, оновлений рецепт легендарного салату "Мімоза": ви більше не готуватимете інакше