Сочники особливо люблять майже у кожній українській родині. Це те, чим багатьом пахне дитинство, адже їх завжди готувала бабуся, коли ми були маленькими. Випічку часто продають у магазинах або на ринках, але приготувати її самостійно куди приємніше.

Вони є невеликим пиріжком із солодкого пісочного тіста з найніжнішою сирною начинкою. Втім, сир може не лише бути начинкою, а й входити до складу тіста для сочників, що робить їх ще ніжнішими та соковитішими.

Сочники, фото 1000.menu

Для тіста знадобиться:

  • 125 г вершкового масла
  • 75 г цукру
  • 1 яйце
  • 60 г сметани
  • 300 г борошна
  • 0,5 ч.л розпушувача
  • Дрібка солі

Для начинки:

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще
  • 400 г кисломолочного сиру
  • 70 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 30 г сметани
  • 2 ст.л борошна

Приготування:

М’яке вершкове масло збити з цукром. Додати яйце і сметану. Ще раз збити. Просіяти борошно з розпушувачем і швидко замісити тісто. Завернути в плівку і убрати в холодильник на 30-40 хвилин.

Тим часом, готуємо начинку: сир гарно розм‘яти виделкою. Додати яйце, сметану, цукор, ванільний цукор і ще раз розм‘яти. Додати борошно і перемішати лопаткою.

Охолоджене тісто розкатати в тонкий пласт і вирізати кружечки діаметром 10 см. На половинку викласти 1 ст.л начинки. Накрити другою половиною. Викласти сочники на деко, змастити яйцем, змішаним з ч.л молока. Випікати при 180С 30-35 хвилин.

Нагадаємо, найшвидший рецепт дріжджового тіста: смажені пиріжки будуть готові за лічені хвилини

Як повідомляв Знай.ua, ніжний і повітряний манник без борошна, на кефірі: з варенням або кремом ще смачніше