Господині додають засмажку в багато супів, а деякі навіть уявити собі не можуть рецепту без неї. Готувати цибульно-морквяну суміш досить легко, просто спасерувати на сковороді, однак у цій справі є свої нюнси.
Важливо правильно приготувати засмажку, щоб суп вийшов смачним, тому що допущені помилки можуть просто зіпсувати першу страву.
Багато хто припускає одну і ту ж помилку: викладають цибулю та моркву на сковороду одночасно. Цього робити не можна.
Запам'ятайте: цибулі та моркві потрібен різний час для того, щоб дійти до готовності.
Працював усе життя — а пенсії вистачить лише на хліб: після індексації українці бідніють
Ваша пенсія може бути значно вищою: як змусити ПФУ доплачувати 1300 грн щомісяця
Заброньованим почнуть розсилати повістки: хто втратить захист від мобілізації за лічені дні - перелік
Податкова остаточно залізе в гаманці українців: банки почнуть здавати інформацію про рахунки
Так, цибульний інгредієнт можна обсмажити приблизно через п'ять хвилин, а морквяний – за десять. Якщо овочі опиняться на розпеченій сковороді одночасно, то кулінар зіткнеться з однією із двох проблем: або цибуля згорить, або терта морква залишиться сирою.
Як правильно:
Здавалося б, вищеописана обставина свідчить, що моркву слід викладати на сковороду першої. Але це також не вірний підхід. Справа в тому, що нарізана цибуля, яка потрапила у вже гарячу морквяну масу, навряд чи стане золотистою.
Тому обсмажувати овочі слід послідовно, спочатку довести цибулю до золотистого відтінку, потім додати моркву, злегка обсмажити і залишити доходити до готовності під кришкою.
Раніше ми писали про те, як самостійно засушити апельсин для декору до Нового року - 3 простих способи: заміна набридлим іграшкам
Як повідомляв Знай.ua, дівчатка, запам'ятовуємо: як потрібно доглядати губи взимку, щоб уникнути тріщин і сухості