Господині додають засмажку в багато супів, а деякі навіть уявити собі не можуть рецепту без неї. Готувати цибульно-морквяну суміш досить легко, просто спасерувати на сковороді, однак у цій справі є свої нюнси.

Важливо правильно приготувати засмажку, щоб суп вийшов смачним, тому що допущені помилки можуть просто зіпсувати першу страву.

Курячий суп, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Багато хто припускає одну і ту ж помилку: викладають цибулю та моркву на сковороду одночасно. Цього робити не можна.

Запам'ятайте: цибулі та моркві потрібен різний час для того, щоб дійти до готовності.

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Показати ще

Так, цибульний інгредієнт можна обсмажити приблизно через п'ять хвилин, а морквяний – за десять. Якщо овочі опиняться на розпеченій сковороді одночасно, то кулінар зіткнеться з однією із двох проблем: або цибуля згорить, або терта морква залишиться сирою.

Засмажка, скріншот із відео

Як правильно:

Здавалося б, вищеописана обставина свідчить, що моркву слід викладати на сковороду першої. Але це також не вірний підхід. Справа в тому, що нарізана цибуля, яка потрапила у вже гарячу морквяну масу, навряд чи стане золотистою.

Тому обсмажувати овочі слід послідовно, спочатку довести цибулю до золотистого відтінку, потім додати моркву, злегка обсмажити і залишити доходити до готовності під кришкою.

Раніше ми писали про те, як самостійно засушити апельсин для декору до Нового року - 3 простих способи: заміна набридлим іграшкам

Як повідомляв Знай.ua, дівчатка, запам'ятовуємо: як потрібно доглядати губи взимку, щоб уникнути тріщин і сухості