Жінки у гонитві за гарною фігурою можуть наламати чимало дров, зокрема й у інтимному житті. Перед тим, як сідати на дієту, варто дізнатися, як це вплине на лібідо і чи існують взагалі продукти-афродизіаки.

Лібідо коливається протягом життя, і це нормально. Недолік цієї енергії призводить до відсутності інтересу до флірту та інтиму. Подібний стан не слід вважати нормою, проте він не є захворюванням.

Закохана пара, фото з вільних джерел

Чи впливає збалансоване харчування на лібідо?

Перша рекомендація при проблемах з лібідо — налагодити здоровий спосіб життя: нормалізувати сон та режим дня загалом, збалансовано та різноманітно харчуватися, якісно відпочивати.

Американська асоціація здоров'я серця рекомендує частіше їсти фрукти та овочі, цільнозернові продукти з великим вмістом клітковини, здорові жири - рослинні олії, авокадо і так далі, морепродукти, горіхи та бобові.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Чоловікам підтримки оптимального рівня статевого гормону тестостерону важливо отримувати достатньо цинку. Він міститься в морепродуктах, червоному м'ясі, гарбузовому насінні. Жінкам для нормального гормонального фону потрібні здорові жири, які є в олії, горіхах, деяких сортах риби.

Дієта, фото pxhere

Чи існують продукти-афродизіаки?

Найчастіше афродизіаками називають продукти, багаті на цинк. Наприклад, морепродукти, шоколад, деякі види горіхів та насіння. Ймовірно, це пов'язано з тим, що цинк допомагає якісному виробленню сперми у чоловіків.

Немає наукових доказів, що ці продукти насправді підвищують лібідо. По-перше, мікроелементи не засвоюються моментально, тому сумнівно рекомендувати їсти щось безпосередньо перед інтимом.