Часи зараз важкі... від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну пройшло вже понад дев'ять місяців.

Ціни продовжують зростати, економічні можливості громадян падають і незрозуміло, якою буде ця зима. Вона має навчити українців готуватися, зберігати продукти. Одним із способів є консервація. Якщо ви вже взялися за це - важливо знати кілька "золотих" правил, завдяки яким заготівлі довго і смачно зберігатимуться.

Консервація огірків, фото: Знай.ua

Перше правило – не потрібно ставити банки на протяг, коли ви їх охолоджуєте… бо вони можуть луснути від різкого похолодання. І бажано проставте дату закрутки на кожній із них. Оптимальний термін зберігання – до року. Також варто використовувати кам'яну сіль великого помелу без будь-яких добавок, включаючи фтор, йод та інші.

Якщо ви готуєтеся до заготівлі грибів, не потрібно захоплюватися спеціями та різними прянощами, оскільки вони можуть заглушити грибний смак. А якщо овочів – не використовуйте аспірин... це небезпечно для здоров'я.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Консервація, скріншот: YouTube

Дуже цікавий секрет - якщо ви збираєтеся консервувати овочі, крім ікри, потрібно віддавати перевагу недозрілим плодам. А ще, щоб солоні огірки не зацвіли у відкритому посуді, варто покласти на них дрібну стружку кореня хрону. Це до того ж покращить смак.

Нагадаємо, залучають проблеми, злидні та сварки в сім'ї: які 7 рослин слід негайно викинути за двері

Як повідомляв "Знай.ua", нові цінники на рис, хліб і борошно не так сильно б'ють по гаманцях українців: на скільки подешевшали продукти

Знай.ua писав, знижки більше не допоможуть: українцям показали нові ціни на яйця, масло, молоко та м'ясо