Маринований перець готують чи не у кожній українській оселі. Водночас з рецептом заготівлі на зиму квашеного перцю мало хто знайомий.

А зробити це дуже просто - у результаті ви отримаєте чудову консервацію на зиму. Для приготування можна брати будь-які плоди: морожені, гарні стиглі та свіжі, навіть в'ялі.

Приготування займе дуже мало часу, а в результаті ви отримаєте чудову закуску, якою ласуватимете всю зиму й обов'язково захочете приготувати її на наступний рік.

Інгредієнти:

  • солодкий перець;
  • вода — 800 мл;
  • цукор — 3 скл.;
  • оцет — 0,5 л;
  • сіль — 5 ст.л.;
  • рослинна олія — 250 г;
  • зелений кріп;
  • морква;
  • часник.

Перець, фото pxhere

Приготування квашеного перцю

Передусім ретельно помийте перці та видаліть з них верхівки із насінням. Потім відваріть плоди у воді протягом 5 хвилин. Проварені перці викладіть на рушник. Коли вони трохи обсохнуть, у кожен із них покладіть по гілочці кропу, петрушки, а також часникові скибки та натерту моркву.

Популярні новини зараз

Вимагали повернути булочку: у шкільній їдальні поділили дітей на пільговиків та платників

Радіти чи плакати: як зміняться пенсії у 2026 році

Боржників більше не питатимуть: податкові борги спишуть автоматично

Хто має право на частку у спадку навіть попри заповіт

Показати ще

Тепер фаршировані перці складіть у каструлю або відро. та залийте їх маринадом. Тепер поставте перці під прес і зовсім скоро отримаєте відро смачного квашеного перцю.

Квашений перець, скріншот з відео

Нагадаємо, чому при пранні потрібно додавати молоко: властивість продукту вас точно здивує

Як повідомляв "Знай.ua", українським дітям виплатять новий вид допомоги: хто і на яку суму претендує

Також "Знай.ua" писав, марно витрачені гроші: які дрова засмічують піч і не дають тепла