До Нового 2023 року залишилося трохи більше місяця, але досвідчені господині знають, що меню потрібно складати заздалегідь, щоб була можливість раніше закупити "довгограючі" продукти.

Звичайно, зараз у всіх українців одне бажання на цілу країну – перемога над путіним та диктаторською росією та повернення всіх наших захисників живими додому. Але воїни тому стоять на передовій, щоб ми продовжували жити.

Ми пропонуємо вам дізнатися абсолютно нові рецепти традиційного новорічного салату "Олів'є" і, можливо, ви захочете приготувати оновлений смаколик і для вашого столу.

Новорічний стіл, скріншот: Youtube

Салат Олів'є з яблуками та сьомгою

Мало хто знає про те, що всіма улюблений салат Олів'є можна зробити ще більш пікантним і смачним. Для цього лише потрібно замінити деякі інгредієнти.

Популярні новини зараз

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

Для приготування салату потрібно взяти такі інгредієнти:

  • сьомга - 300 гр;
  • яйця - 3 шт;
  • яблуко - 1 шт;
  • консервований горошок - 200 гр;
  • картопля - 4 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • свіжі огірки - 3 шт;
  • майонез;
  • сіль, спеції та зелень.

Картоплю та яйця потрібно відварити, очистити та порізати кубиками. Огірок і цибуля також слід порізати такими самими кубиками.

З яблука потрібно зняти шкірку і порізати дрібно. Найкраще вибирати солодкі сорти. Сьомгу слід порізати смужками.
Усі підготовлені інгредієнти з'єднати, додати майонез, чорний перець, сіль та зелень, ретельно перемішати та можна подавати до столу.

Салат Олів'є, фото: val.ua

Олів'є з яловичиким язиком

Для приготування однієї порції салату потрібно взяти:

  • язик яловичий - 35 гр;
  • горошок консервований – 40 гр;
  • картопля - 50 гр;
  • свіжий огірок - 25 гр;
  • яйця перепелині - 5 шт;
  • огірки солоні - 25 гр;
  • яблука - 0,5 шт;
  • морква – 35 гр;
  • майонез -30 гр;
  • сіль|соль|, зелень, чорний перець.

Картоплю, моркву та яйця відварити, все очистити та порізати кубиками. Яйця краще порізати навпіл. Яловичий язик також слід відварити і порізати на кубики. Так само ріжуться солоні та свіжі огірки, яблука та цибуля.

Підготовлені інгредієнти змішати з горошком, заправити майонезом, додати сіль, зелень та перець. Найкраще приготувати самостійно домашній майонез та заправляти їм будь-які салати.

Салат Олів'є, фото: 24tv.ua

Звичайно, ці рецепти більш затратні, але раз на рік можна і спробувати, щоб насолоджуватися неймовірним смаком у новорічну ніч.

Нагадаємо, як удвічі швидше відварити картоплю, заощадивши світло та газ: допоможе один простий продукт.

Раніше ми повідомляли про найсмачніший капустняк, як у бабусі: рецепт дешевого супу з багатим смаком.