Здавалось би, що у котлетний фарш, на перший погляд, можна додати все, що завгодно – від хліба до овочів. Проте це зовсім не так!

Дехто вважає, що жоден овоч не зможе зіпсувати котлетний фарш, тому й обмежень ніяких не встановлюють. Водночас існують продукти, які додавати у фарш не варто за жодних умов. Їх лише два і запам'ятати їх обов'язково.

Продукти, які можна додавати у фарш

У котлетний фарш можна спокійно додавати натерті картоплю, кабачки, цибулю, навіть баклажани й навіть помідори. Й це ще далеко не межа.

Котлети, кадр з відео: YouTube смачний куточок

Також використовується хліб - переважно сухий білий, розмочений тільки у воді. Всі ці інгредієнти мають одне основне призначення - зробити котлети соковитими, м'якими та насиченими.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Які продукти не можна додавати у фарш

1. Яйця. Вони вважаються невід'ємним інгредієнтом більшості кулінарних рецептів, проте при приготуванні котлет вони можуть виявитися зайвими. Адже фарш не потрібно буде скріплювати, якщо він вже містить хліб при дотриманні пропорцій. То ж можете бути певні - котлети не розваляться без яєць. Натомість додавши яйця, котлети вийдуть твердими та сухими.

2. Молоко. Дуже часто у ньому вимочують хліб, але як виявилося, не варто цього робити. Такий спосіб приготування зовсім не робить котлети смачнішими. Запам'ятайте, що в одній страві молочний та м'ясний білок дають зворотний ефект. Тому сухий хліб перед додаванням у фарш краще вимочити у звичайній воді, можна також додати вершкове масло.

Котлети, фото: Моя дача

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї