Восени всім хочеться щільніше укутатися в ковдру, засісти за перегляд улюблених фільмів і, звичайно ж, побалувати себе смакотою.
А в цей час якраз на піку сезон гарбуза, з якого можна приготувати багато всього. Наприклад, ліниві вареники, знайомі нам з дитинства.
Рецепт гарбузових лінивих вареників підказала українська фуд-блогерка Роксолана, яка розуміється на дитячому харчуванні і спеціалізується на нутріціології. Тому страва в її варіанті точно вийде не тільки смачною, а й корисною.
Складові:
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- 100-120 г кисломолочного сиру
- 60-70 г пюре готового гарбуза
- 1 жовток
- 1/2 банана
- 4-5 ст/л борошна + для обкатки
- кунжут
Спосіб приготування:
Сир, пюре гарбуза, жовток, банан добре перемішати так, щоб грудки сиру були розім'яті, додаємо борошно (додайте по 1 ст/л, вимішуючи тісто, борошна може піти менше залежно від соковитості гарбуза та величини жовтка), тісто не повинно ринути в руки. Формуємо кульки, обкатуючи в борошні.
У киплячу воду ставимо наші кульки і накриваємо кришкою, як тільки кульки спливуть, забираємо, охолоджуємо під холодною водою і змащуємо маслом, додаємо кунжут.
Раніше ми писали про те, навіщо додавати цукор у котлети, біляші та чебуреки: секрет, про який не знає багато кулінарів
Як повідомляв Знай.ua, оригінальна заправка для овочевого салату: ви надовго забудете про звичайний майонез, олію і сметану
Також портал Знай.ua писав, що рецепт корисних гарбузових сирників від Глінської з "МастерШеф": всього 5 етапів і смакота на столі