Курячі шлуночки мають свої особливості, тому головний секрет - у часі приготування та ступеня гасіння.
Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4
Складові:
- 700 г курячих шлуночків
- 1 середня головка цибулі
- 2 морквини
- 2 ст. томатної пасти
- 1 ст. сметани
- сіль та перець за смаком
- 1 зубчик чеснока
- олія пісна для смаження
Популярні новини зараз
Показати ще
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Приготування:
На цей раз ми покажемо вам як правильно приготувати і гасити курячі шлуночки. Головний секрет - це дізнатися скільки часу потрібно щоб зробити цю страву дійсно смачною та м'якою. Щоб смачно згасити шлунки нам знадобляться овочі, курячий шлунок або пупки курчат. Перед вами рецепт тушкованих шлунків курки.
- Курячі шлунки промити, очистити від жовто-зелених плівок, якщо такі є. Плівка сильно псує смак страви. Обсушуємо на паперових рушниках, але не надто довго. Плівки під час приготування на шлунках не повинно бути.
- У сковороду налити олію і посмажити курячі шлунки 5-7 хвилин, найкраще на сильному вогні, далі вогонь зменшуємо, трохи солимо, наливаємо півсклянки води і смажимо хвилин 30-35.
- Поки шлунки та пупи готуються цибулю почистити, нарізати півкільцями, моркву - брусочками (можна потерти, якщо хочете дрібніші), часник - кільцями (або пропускаємо через часникодавку).
- Через півгодини після того, як шлунки гасять, цибулю і моркву швидко відправляємо до шлунків, обсмажуємо, щоб вони (цибуля і морква) стали м'якими. Це приблизно 7-10 хвилин. Наприкінці додаємо часник. Солимо, перчимо до смаку. Варити в сковороді ще 10 хвилин до готовності.
- Разом виходить, що загалом наші тушковані курячі шлунки гасилися близько години. Ось тепер вони стали м'якими та смачними. Додаємо томатну пасту та сметану (можете використовувати вершки 10-15%). Перемішуємо, додаємо улюблені спеції, наприклад, чебрець і трохи куркуми. Гасимо ще 5 хвилин.
- І ось наші курячі шлунки, тушковані з цибулею та морквою готові. Як гарнір можна подати зі свіжими овочами або додати в салат. Такі рецепти є універсальними, а значить ви можете придумати безліч різних варіантів подачі. Добре підходять картопляне пюре, горошниця, макаронні вироби або гречка.
Нагадаємо про рецепт ароматного засолювання груздів: ці грибочки уплетуться вмить.
Раніше ми повідомляли, чому саме це варення з осінніх фруктів найкраще: рецепт, який не залишить жодних сумнівів.