Сезон гарбуза в самому розпалі, а це означає, що потрібно встигнути приготувати з цього овочу щось смачненьке.

Багато хто не любить гарбуз, але автор рецептівЮлія Шевчукспробувала виправити це переконання. Прості, швидкі та ситні гарбузові страви допоможуть вам урізноманітнити меню для всієї родини. Тим більше, що незабаром Гелловін і, якщо ви відзначаєте це свято, страви зможуть стати не страшним доповненням столу.

Гарбуз у сметанно-часниковому соусі

Що знадобиться:

  • Гарбуз (очищений) - півкіло.
  • Сметани – 180 грам.
  • Оливкова олія – дві столові ложки.
  • Часник, паприка, кріп, петрушка – до смаку.
  • сіль

Для соусу змішати сметану, дрібно нарізану зелень, часник, паприку та сіль.

Популярні новини зараз

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

Показати ще

Гарбуз очистити та нарізати кубиками середньої величини. На розігріту сковорідку в оливкову олію викласти кубики гарбуза та обсмажити на сильному вогні до утворення гарної скоринки.

Влити соус, перемішати, гасити під кришкою на повільному вогні до готовності.

Фарширований гарбуз

Ця страва змінить ставлення до гарбуза навіть у тих, хто його не любить у принципі.

Що знадобиться:

  • Гарбуз – 2,5 кг.
  • Картопля – чотири штуки.
  • М'ясо – 300 г.
  • Одна цибулина.
  • Одна морквина.
  • Дві столові ложки сметани.
  • Їдальня ложка гірчиці.
  • Олія вершкове – 50 грам.
  • Часник – 3-4 зубці.
  • Сир – 100 грам.
  • Перець чорний мелений, перець червоний мелений, куркума, сіль – на смак.

Нарізати м'ясо на середні шматочки, обсмажити на вершковому маслі хвилин десять. Велику цибулину дрібно нарізати, додати|добавляти| до м'яса, обсмажити ще пару хвилин|мінути|. Моркву натерти на терці, додати на сковороду.

Картоплю очистити, нарізати на середні кубики, висипати з овочами до м'яса. Перемішати, посолити і поперчити до смаку.

Гарбуз середнього розміру очистити, промити та обсушити. Часник подрібнити, змішати з|із| м'яким вершковим маслом|мастилом|, натерти сумішшю внутрішні стінки гарбуза.

Для заправки кілька ложок сметани та чайну ложку гірчиці змішати.

Начинку та заправку викласти в гарбуз шарами. Зверху викласти залишки часникової олії, натертий сир, накрити гарбуз її ж кришечкою.

Загорнути гарбуз у фольгу, випікати в духовці приблизно дві години при температурі 180 градусів, доки вона не стане м'якою.

Салат з гарбузом та капустою

Що знадобиться:

  • Червонокачанна капуста 250 г.
  • М'якуш гарбуза 200 грам.
  • Яблуко 150 грам.
  • Зернова граната.
  • Оливкова олія – три столові ложки.
  • Лимонний сік - дві чайні ложки.
  • Мед – чайна ложка.
  • Сіль, мелений перець – за смаком.

Капусту нашаткувати, скласти в салатник. Гарбуз натерти, відправити туди. Кисло - солодкі яблука з щільною м'якоттю натерти на тертці і додати до решти інгредієнтів.

Заправка – змішати оливкову олію, лимонний сік, рідкий мед, сіль та перець за смаком. Виливаємо заправку в салат і перемішуємо. Прикрасити зернами гранату.

Нагадаємо про фаршировану цибулю, яка перевершить усі ваші очікування: цю страву захочеться готувати часто.

Раніше ми ділилися ніжним салом у пакеті у вашому житті: простий рецепт, який оцінить кожен українець.