Відомий український кулінар Костянтин Грубич, котрий постійно ділиться з українцями незвичайними рецептами, цього разу розповів, як приготувати фірмову настоянку з ягід. Стане в нагоді на будь-якому святі.

Новий ролик з рецептом він опублікував на своєму YouTube-каналі, де регулярно з'являється різний контент у рецептах. Цього разу настав час не лише поїсти, а й випити.

Костянтин Грубич показав рецепт фірмової ягідної настоянки від Буковинців. Що звикли пити мешканці західної частини України.

Робиться вона просто, а головне швидко. Вам завжди буде чим пригостити гостей, які прийшли до вас додому.

Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Найголовніше, щоб у вас були свіжі ягоди та горілка чи самогон. При цьому сам продукт може бути будь-який - від малини, до ожини.

Решта дуже просто.

Усього потрібно брати по чотири склянки, звідси й однойменна назва.

  • 4 склянки води;
  • 4 склянки ягід;
  • 4 склянки цукру;
  • 4 склянки горілки чи самогонки.

Вода має бути теплою, і після цього додаємо туди цукор, щоб з'явився сироп. Поки вони наполягають, готуємо ягоди, і додаємо також у вашу тару.

Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео

В кінці додаємо горілку або самогонку, щоб було легше відміряти - на цей рецепт йде рівно літр.

Все, готове, і за 2 тижні можна пробувати. Раз на 2 дні можна брати і перемішувати, щоб цукор точно повністю розчинився.

Далі процідити потрібно, розлити у пляшки, і ставимо у холодне місце.

Нагадаємо, що в супермаркет тепер не ногою: найкращий рецепт ідеальних домашніх пельменів, який ви завжди шукали.

Раніше ми повідомляли, що ідеальна консервація лише з ним: рецепт простого яблучного оцту, який подарує дивовижний смак.