Всесвітньо відома представниця британської королівської сім'ї, мати двох принців Гаррі і Вільяма - Принцеса Діана, яка трагічно загинула в 1997 році, буквально вражала своєю витонченістю і легкістю. А ось харчуванню вона приділяла особливу увагу: одні продукти вона прибрала зі свого раціону назавжди, в той час як без інших не мислила свій день.

На цей раз ми спробували дізнатися, що ж любила принцеса, а від яких продуктів вона відмовилася.

Фото: Принцеса Діана, dianaluvr

Які продукти Діана не їла?

Існувало лише кілька обмежень, яких вона намагалася жорстко дотримуватися: вона повністю відмовилася від червоного м'яса-яловичини і свинини, зрідка дозволяючи собі лише м'ясо ягняти (і то, коли в гості до неї приходили люди типу Клінта Іствуда) і курку.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Крім того, в її раціоні повністю були відсутні морепродукти. Невідомо, чи було це обмеження пов'язане з особистими уподобаннями Діани або ж закріпилося після життя в палаці, адже морепродукти входять в число заборонених королевою продуктів, які не можна їсти всім членам королівської сім'ї.

До слова, сама Діана не вміла готувати. Королівський кухар Даррен Макгрейді називав її найжахливішим кухарем з усіх, з ким він був знайомий. Він готував для неї п'ять днів на тиждень, а на вихідні залишав готові страви в контейнерах. Кожен з них він постачав етикеткою та інструкцією – скільки хвилин потрібно розігрівати їжу в мікрохвильовці.

Принцеса Діана, фото: Instagram

Що Діана їла на сніданок, обід і вечерю?

У своєму інтерв'ю для видання Saturday Evening Post в 1989 році Діана розповідала, що її звичайний сніданок – мюслі, тост і грейпфрут. Інший улюблений сніданок принцеси - яйце сюзетт. Це печена картоплина на підкладці зі шпинату і з яйцем зверху, доповнена крихітною порцією голландського соусу.

На обід Діана часто вибирала перці, фаршировані рисом, моцарелою, пармезаном і грибами. Доповнював блюдо томатно-перцевий соус. Крім того, на її столі часто були й інші овочі – як свіжі, так приготовані різними способами. Від риби Діана, що віддавала перевагу в основному вегетаріанським стравам, теж не відмовлялася.

У 1981 році до Діани звернулося керівництво будинку престарілих, розташованого в південноафриканському Йоганнесбурзі. Вони розповіли, що пишуть кулінарну книгу і попросили поділитися одним з улюблених рецептів.

Відповідь Діани стала відома тільки в січні 2020 року і для багатьох він виявилася дивною: однією з улюблених страв принцеси виявився "український буряковий суп", просто кажучи борщ. Для його приготування потрібні були такі інгредієнти: буряк, цибуля, курячий бульйон, сметана, молоко, перець і сіль. Рецепт, що відрізняється від класичного, але, мабуть, адаптований під переваги принцеси Діани. Він був приготований на легкому курячому бульйоні - тому небагатому м'ясі, яке вона собі все ж дозволяла.

Принцеса Діана, скріншот: Youtube

Як принцеса Діана годувала дітей

Харчові пристрасті принцеси Діани ніяк не вплинули на те, що і як їли її діти. Для них Макгрейді готував абсолютно звичайну їжу, включаючи те, що традиційно вважається не найкориснішим: нагетси, піцу, картопля фрі і чіпси.

Втім, Діана все ж звертала увагу на те, щоб раціон хлопчиків був здоровим, але не наполягала ні на яких строгих обмеженнях. Зрідка вона брала їх навіть в "Макдоналдс", доставляючи їм задоволення, якого були позбавлені багато дітей, які виховувалися в королівській родині.

Раніше повідомляли, Єлизавета таємно вирішила, кому залишити трон - Кейт Міддлтон не дістанеться: хто стане наступною королевою Великобританії.

Як повідомляв Знай.uа, "Гострі козирки" повертаються на початку 2022 року: вийшов трейлер фінального сезону з красенями Кілліаном Мерфі і Томом Харді.

Знай.uа писав, під королевою Єлизаветою II захитався трон? Астролог дав страшний прогноз про майбутнє Меган Маркл.