Відомий український телеведучий Костянтин Грубич, який часто подорожує Україною і тішить глядачів найкращими рецептами з різних куточків Батьківщини, на своєму youtube-каналі розповів про незвичний рецепт приготування коропа до різдвяного столу.
«Львівський журналіст, письменник, ресторанний маркетолог Всеволод Поліщук для мене визнаний авторитет у царині традицій галицької та подільської кухні. Саме він порадив мені навідатися у Хмельницькому до "Цукерні Потоцьких" та відзняти ролик із приготування антонінського коропа. Послухався. Дуже вдячний колезі за мудру пораду. Тепер своїм здобутком ділюся зі всіма вами. Святкова і дуже смачна, презентабельна страва. Прикрасить будь-який стіл - і домашній, і бенкетний», - розповів він.
Цим рецептом із ним поділився шеф-кухар Віктор Вовк. Антонінський короп – дзеркальний короп зі ставка села Антоніни Красилівського району Хмельницької області. За легендою, рибу туди завіз на початку 19-го століття тодішній власник маєтку граф Юзеф Потоцький.
Для початку з філе коропа треба зняти шкіру, перемолоти м'ясо через мясорубку. Додати в частину м'яса білки і шпинат. У рулет загорнути шкіру, шар м’яса, шар із зеленню, свіжі креветки шматочками та лист водоростей норі.
Тисячі шахедів на місяць: росія засипле Україну дронами
Помстилися за правду: ТЦК "бусифікували" поліцейського за відео, де вони б'ють ветерана
7 неймовірних ознак того, що ваш янгол-охоронець вже поряд і оберігає вас
ПриватБанк заморожує рахунки: гроші не зняти, переказ не провести
На один рулет треба 4-5 філейок. Заготовлений сирий рулет загорнути в харчову плівку і обгорнути фольгою. Варити на пару 50 хвилин, або в окропі 30-40 хвилин (без фольги). Подавати з морквяним і пастернаковим пюре.