Відомий кулінар і зірка проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко перед Новим роком поділився рецептом ідеального лосося.
Перед Новим роком господині по всій країні у пошуках тієї ідеальної страви, яка стане справжньою зіркою святкового столу. Тому Євген Клопотенко на своїй сторінці у соцмережі Instagram вирішив поділитися ідеєю смачного лосося.

Запечений лосось, скріншот

"Відчуття, ніби фея щось там зробила своєю паличкою і перетворила свято на смак. Це для тих, хто любить на Новий рік готувати якісь враження, щоб за рахунок страви відчути прекрасність моменту. І от я такого ефекту добився завдяки цій смаковій видумці. Окрім відчуття свята, ця видумка містить певний момент, за який ви мене будете любити ще сильніше. То є простота і швидкість приготування", - зазначив Клопотенко.

Рецепт лосося від Євгена Клопотенка.
Для початку беремо 500 грамів філе лосося та поливаємо лимоном, солимо й перчимо. У духовці увімкніть режим грилю та поставте на 200 градусів.

Запечений лосось, скріншот

Тим часом на паровій бані робите соус сабайон. Наливаєте у миску 100 мілілітрів ігристого, додаєте сіль, 2 жовтки та збиваєте, доки воно не побілішає трохи та не загусне. Поливаєте соусом рибу та печете ще 5 хвилин.

Запечений лосось, скріншот


Риба готова, можна подавати на стіл. Смачного.

Популярні новини зараз

Заброньованим почнуть розсилати повістки: хто втратить захист від мобілізації за лічені дні - перелік

Не вистачить навіть заплатити за світло: пенсіонерам виплатять жалюгідну надбавку

На межі виживання кожен третій пенсіонер: які результати дала індексація

Пенсіонери можуть оформити надбавку понад 1000 грн: не всі про це знають

Показати ще
Нагадаємо, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко безжально проковтнув метелика і навіть не подавився: "Стрьомні, хоча нямочка"
Раніше Знай писав, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко підказав меню на Новий Рік: найкращі рецепти десертів, м'яса і салатів
Також Знай повідомляв, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко "вигнав" рідну маму - підпускає до "святині" тільки на Різдво: "Сімейні моментики"