Напевно багато досвідчених господині вже вивчили сотні рецептів всіма улюбленої пасти. Її готують з різноманітними інгредієнтами - грибами, морепродуктами, сиром і м'ясом. Якщо вам приїлася стандартна версія цієї ситної страви, пропонуємо додати всього декілька простих продуктів, поєднання яких стовідсотково припаде до смаку вашим близьким.

Рецепт пасти з сиром фетою і помідорами черрі опублікували на акаунті відомої телевізійної програми "Food Networ" в Instagram, за яким стежить більше 12 мільйонів чоловік.

Паста з сиром фета і помідорами черрі

Для приготування знадобиться:

  • 500 г помідорів чері
  • 1 пачка сиру фета
  • 300 г коротких макаронів, виготовлених з твердих сортів пшениці у вигляді трубочок (можна взяти і будь-які інші з доступних)
  • 1 зубчик часнику
  • пару листя свіжого базиліка
  • сіль і перець
  • 1,2 склянки оливкової олії

Процес:

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Розігрійте духовку до 400 градусів.

Перемішайте помідори черрі і оливкову олію з 1/4 чайної ложки солі і декількома крупками чорного перцю в середній мисці до однорідності. Перекладіть у форму для випічки ємністю 2-3 літри, помістіть фету в центр помідорів і приправте дрібкою чорного перцю. Випікайте близько 30 хвилин, поки помідори не лопнуть, а фета не стане м'яким. Збільште вогонь до 450 градусів і продовжуйте готувати, поки помідори і фета не стануть золотисто-коричневими, ще 10-15 хвилин.

Паста з сиром фета і помідорами черрі

Тим часом доведіть велику каструлю з рясно підсоленою водою до кипіння на сильному вогні. Додайте макарони і готуйте приблизно 13 хвилин до стану al dente. Залиште 1/2 склянки води для варіння, потім ретельно злийте пасту.

Як тільки помідори і фета вийдуть з духовки, додайте часник і пластівці червоного перцю (по бажанню). Використовуйте тильну частину ложки, щоб розчавити помідори і фету до однорідного вершкового соусу (це нормально, якщо частина масла не змішалася повністю).

Додайте макарони і половину базиліка і перемішайте до однорідного покриття. Якщо соус вийшов занадто густим, додавайте трохи води для пасти по парі столових ложок за раз. Подавати з рештою базиліком і дрібкою морської солі.

Нагадаємо, торт з крабових паличок за 15 хвилин до Нового року - всього 4 інгредієнта і мінімум витрат

Як повідомляв Знай.uа, рецепт яскравого салату "Мандаринки" на новорічний стіл: замість обридлого олів'є і оселедця під шубою

Також портал Знай.uа писав, ароматне цукрове печиво до чаю за 20 хвилин коли гості вже на порозі