Новорічний настрій з'являється у багатьох після виставлення ялинок і гірлянд на продаж в супермаркетах. Це відбувається ще в кінці листопада. Але як же утримати цей настрій на весь місяць до самої новорічної ночі?
Тут на допомогу може прийти найбільш зимовий і святковий напій - глінтвейн. Так, той самий, який так часто продають біля найголовнішої ялинки країни на Софіївській площі. Але ми роздобули для вас ще більш смачний рецепт від зірки "МастерШеф" Тетяни Литвинової.
Інгредієнти:
- Сік вишні (або винограду, смородини, чорниці) - 500 мл
- Червоне сухе вино - 500 мл
- Чорнослив - 3-4 шт.
- Курага - 4-5 шт.
- Імбир - 4 см.
- Інжир - 3 шт.
- Апельсин з шкіркою - 1/2 частина
- Лимон з шкіркою - 1/2 частина
- Бодян
- Кориця
- Гвоздика
- Чорний перець - 2-3 горошини
- Запашний перець - 2-3 горошини
- Кардамон - 2-4 коробочки
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Сік закип'ятити.
- Додати всі інгредієнти.
- Коли все закипить, влити вино, довести до кипіння, зняти з вогню, укутати і дати настоятися.
- Мед додавати за смаком, якщо знадобиться, перед подачею.
- Перед вживанням розігрівати.
Так швидко і просто ми отримуємо ароматний глінтвейн, який зігріє в холодну пору і підніме настрій в моменти сумнячка, а також він стане відмінним доповненням до вечірнього перегляду фільму з коханими. Ну і, звичайно ж, не варто забувати і про новорічну ніч - напій ідеально впишеться на святковий стіл.
Нагадаємо, що ми ділилися для вас рецептом новорічного оселедця від Віки Василенко.
Раніше ми розповідали, як правильно посмажити картоплю, щоб у вас попросили добавку.