Бессарабія славиться різними національностями, темпераментами і традиціями. Люди тут звикли виживати в суворих умовах, але попри це вони продовжують щиро радіти життю, гарно співати, танцювати і пригощати.
Безсумнівно вас від пуза нагодують в Тарутинському степу і молдавани, і українці, і болгари, і гагаузи, і росіяни, які мирно співіснують і живуть тут століттями. Відомий український журналіст Костянтин Грубич на своєму youtube-каналі показав різноманітність Бессарабської кухні.

Ольга Робу, скріншот з відео

Найчастіше в Бессарабії готують сармале, м'ясні ковбаски, плацинду і мамалигу. Кухарка Ольга Робу розповіла, що сармале це традиційна молдавська страва, яку готують з листя винограду. Щоб страва вийшла смачною, потрібно в певний період заготовлювати листя

"Ми їх готуємо з рису, м'яса свинини, цибулі, моркву додаємо, і готуємо з виноградним листям. Виноградне листя ми збираємо в травні, коли воно молоде. Ми маринуємо його, робимо розсіл, і маринуємо його сирим. Потім їх можна тримати і рік, і півтора року", - розповіла Ольга Робу.

Ще в Бессарабії часто готують кашу мамалига. Це кукурудзяна каша, яка традиційно подається зі шкварками і сиром бринза.

Мамалига, скріншот з відео

"Мамалигу я навчилася робити у моєї бабусі, так як мама її рідко робила, а бабуся часто. Мамалигу ми варимо з кукурудзяного борошна, варимо її 20 хвилин, додаємо трохи солі і ложку жиру. Мамалига подається з бринзою овечьою і шкварками. Шкварки ми готуємо з м'яса свинини і сала", - розповіла вона.

Ольга Робу, скріншот з відео

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще
Що цікаво в бессарабських стравах рідко використовують різноманітні спеції, адже намагаються робити страви максимально натуральними. Найчастіше на своїх кухнях господині використовують сіль, чорний перець і іноді паприку.
Нагадавши, домашній зефір з яєць і яблук: швидкий десерт від Костянтина Грубича. Костянтин Грубич показав, як в домашніх умовах можна приготувати зефір.