Відомий український журналіст Костянтин Грубич разом з Анастасією Машинською на своєму YouTube-каналі показали, як приготувати зефір в домашніх умовах.
Для того аби готувати зефір вдома обов'язково потрібно мати хороший міксер з чашею, бо треба довго збивати зефірну суміш з сиропу, яєчногоу білку та яблучного пюре. Звичайний міксер з такою справою не впорається.

Як готувати зефір, скріншот із відео

Інгредієнти:
- 250 г яблучного пюре
- 40 г яєчного білка
- 8 г агар-агар
- 140 г води
- 600 г цукру
- цукрова пудра для обсипки

Як готувати зефір, скріншот із відео

Спосіб приготування:
Для початку у сотейник потрібно налити воду й засипаємо туди агар-агар та цукор. Суміш ставимо на помірний вогонь та постійно помішуємо, щоб там не утворювалися грудочки. Відставляємо аби суміш охолодилася.
Тим часом починаємо збивати білок та яблучне пюре. Коли суміш зіб'ється заливаємо цукровий сироп та продовжуємо збивати.

Як готувати зефір, скріншот із відео

Набираємо масу у кондитерський мішок, вона має бути теплою. І за допомогою насадки відсаджуємо зефір, намагаючись робити його однакового розміру. Даємо йому вистоятися 12 годин та потім склеюємо частинки. Готовий зефір посипаємо цукровою пудрою аби він не лип до рук.
Домашній зефір готовий. Смачного.
Нагадаємо, капусняк з качкою та свининою: Костянтин Грубич показав, як готувати "рідного брата" борщу