Донька Костянтина Грубича, Влада, вирушила в тур-експедицію Івано-Франківщиною, щоб ознайомитися дуже нетрадиційним та колоритним відпочинком у різних кутках цього краю.
У селі Старий Мізунь у садибі «Дарваїв кут» господиня Оксана Клебан поділилася старовинними бойківськими рецептами. А також розповіла, чому зберігає та готує лише автентичні в регіоні рецепти.
«Цим стравам більше 100 років - залізний борщ, галушки на молоці, токан і бульб’яні пироги. Їли багато картопляних страв, квасолі, бобів», - розповідає жінка.
Перша страва – картопляні вареники, або ж бульб’яні пироги. Їх готували з картопляного тіста, а начиняли бринзою, сиром – за смаком. Половина тіста – сира терта картопля на дрібній тертушці, половина – варена картопля. Додати яйце, посолити, поперчити. З тіста ліплять пироги, обкатують в борошні і варять. Подають із засмажкою і сметаною.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Токан – їли пастухи і партизани в лісі. Це страва з картоплі й кукурудзяного борошна, яку також заправляють шкварками. Їдять токан із квасним молоком.
Залізний борщ – з тіста на бульб’яні пироги роблять маленькі галушки, варять їх в киплячому молоці зі сметаною. Швидко перемішують, щоб не злипалося. Додають духмяний перець, сіль і лавровий лист. Борщ має постояти в теплому місці, щоб настоятися.
Раніше повідомляли, учасниця "Холостяка" Яна Станішевська поділилася легким рецептом Київського торта - "Не такий страшний...".
Як повідомляв Знай.uа, зірка "МайстерШеф" Ліза Глинська втратила дитину через лікарську помилку: "Довели напівмертву до пологів".
Знай.uа писав, простий рецепт смачного плову в домашніх умовах: хотіли купити узбеки.