Нещодавно відомий український журналіст Костянтин Грубич з Людмилою Дяченко з Решетилівки на YouTube-каналі показали, як приготувати борщ з кількою. Однак цього разу вони вирішили навчити українців готувати буквально рідного брата борщу - капусняк.
У родині Людмили Дяченко саме капусняк є улюбленою стравою, господиня перейняла цей рецепт від своєї бабусі та згодом вдосконалила його за власним досвідом і вподобаннями чоловіка та синів.
Головною його складовою є квашена капуста, саме вона дає страві неповторний смак. Ще Людмила Дяченко каже, аби бульйон був смачнішим, його варто робити з кількох видів м'яса.
Для капусняка по-решетилівськи вам знадобиться:
3 л води
500 г качки
300 г свинячих реберець
200 г квашеної капусти із натертою свіжою морквою
100 г свіжої капусти
5 картоплин
5-6 свіжих помідорів (або 2 ст ложки томатної пасти)
100 г пшона
2 цибулини
2 ст ложки смальцю
1 ст ложка цукру
1 ст ложка солі (корегуйте на свій смак) дрібка чорного меленого перцю
2 лаврових листки
Спосіб приготування:
Для початку потрібно відварити бульйон аби він був більш наваристим тримайте на вогні його близько двох годин. Разом з м'ясом також потрібно покласти квашену капусту, попередньо перемоловши через м'ясорубку або дрібно нарізавши. Пані Людмила також радить відправити до бульйону дрібненько нарізану картоплину.
Після того, як бульйон відварюємо ще чотири очищених картоплини та проварюємо. Потім її варто ще потовкти. Також нарізаємо цибулину й додаємо до картоплі. Після цього промиваємо пшоно та додаємо його до м'ясного бульйону.
Робимо засмажку. Нарізаємо цибулю, й смажимо на домашньому смальці. На терці потрібно потерти помідор та додаємо до цибулі. До засмажки додайте одну столову ложку цукру.
Тепер складаємо капусняк, додаємо до нього засмажку та товчену картоплю. Даємо йому ще трішки покипіти. Якщо ви любите аби він був кислішим можна додати юшки з квашеної капусти. Капусняк готовий. Смачного.
Раніше Знай писав, Костянтин Грубич поділився рецептом від мами: як приготувати курочку зі сметанною по-гуцульськи