Сезон гарбуза в самому розпалі, а це означає, що потрібно встигнути приготувати з цього овоча що-небудь смачненьке. Багато хто не любить гарбуз, але автор рецептів Юлія Шевчук спробувала похитнути цю думку.
Прості, швидкі і ситні страви з гарбуза допоможуть вам урізноманітнити меню для всієї родини.
Гарбуз в сметанно-часниковому соусі
Що знадобиться:
- Гарбуз – очищена) - півкіло.
- Сметани - 180 грам.
- Олія оливкова - дві столові ложки.
- Часник, паприка, кріп, петрушка – за смаком.
- Солі.
Для соусу змішати сметану, дрібно нарізану зелень, часник, паприку і сіль.
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Гарбуз очистити і нарізати кубиками середньої величини. На розігріту сковорідку в оливкову олію викласти кубики гарбуза і обсмажити на сильному вогні до утворення красивої скоринки.
Влити соус, перемішати, тушкувати під кришкою на повільному вогні до готовності.
Фарширована гарбуз
Ця страва змінить ставлення до гарбузі навіть у тих, хто її не любить в принципі.
Що знадобиться:
- Гарбуз – 2,5 кг.
- Картопля-чотири штуки.
- М'ясо-300 грам.
- Одна цибулина.
- Одна морквина.
- Дві столові ложки сметани.
- Столова ложка гірчиці.
- Масло вершкове-50 грам.
- Часник - 3-4 зубці.
- Сир – 100 грам.
- Перець чорний мелений, перець червоний мелений, куркума, сіль – за смаком.
Нарізати м'ясо на середні шматочки, обсмажити на вершковому маслі хвилин десять. Велику цибулину дрібно нарізати, додати до м'яса, обсмажити ще пару хвилин. Моркву натерти на крупній тертці, додати на сковороду.
Картоплю очистити, нарізати на середні кубики, висипати до м'яса з овочами. Перемішати, посолити і поперчити за смаком.
Гарбуз середнього розміру очистити, промити і обсушити. Часник подрібнити, змішати з м'яким вершковим маслом, натерти сумішшю внутрішні стінки гарбуза.
Для заправки кілька ложок сметани і чайну ложку гірчиці змішати.
Начинку і заправку викласти в гарбуз шарами. Зверху викласти залишки часникового масла, натертий сир, накрити гарбуз її ж кришечкою.
Загорнути гарбуз у фольгу, випікати в духовці приблизно дві години при температурі 180 градусів, поки вона не стане м'якою.
Салат з гарбузом і капустою
Що знадобиться:
- Червонокачанна капуста 250 грам.
- М'якоть гарбуза 200 грам.
- Яблуко 150 грам.
- Зерна граната.
- Оливкова олія-три столові ложки.
- Лимонний сік-дві чайних ложки.
- Мед-чайна ложка.
- Сіль, мелений перець - за смаком.
Капусту нашаткувати, скласти в салатник. Гарбуз натерти, відправити туди ж. Кисло-солодкі яблука з щільною м'якоттю натерти на тертці і додати до решти інгредієнтів.
Заправка-змішати оливкову олію, лимонний сік, рідкий мед, сіль і перець за смаком. Виливаємо заправку в салат і перемішуємо. Прикрасити зернами граната.
Раніше повідомляли, Вова Ярославський з "МастерШеф" навчив готувати "бабусині" вареники на пару: "Аж слина капає".
Як повідомляв Знай.uа, Ектор-Хіменес Браво розповів про те, як йому жилося в дев'яностих: час Пабло Ескобара і війни.
Знай.uа писав, ціни на овочі в Україні зроблять несподіваний стрибок: без борщу не залишимося.