Популярний в мережі український кухар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський продовжує ділитися чудовими рецептами зі своєю великою аудиторією шанувальників.
Про це стало відомо завдяки новій публікації Вови Ярославського в мережі Instagram.
"Кетчуп зі... слив! Чому кетчуп - тому що з відповідним ароматом, який дарують правильні спеції. І з дуже схожим смаком, та навіть за кольором схожий. Але завдяки сливам немає крохмалю і є особливі нотки смаку
- 700г очищених слив сорту "Угорка";
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
- 200г томат червоний;
- 3 зубки часнику;
- 70г цукру;
- 3 ст ложки оцту з сидру;
- Сіль за смаком;
- 50г води;
- Розмарин і чебрець ( чебрець) - трішечки;
- Кориця-велика паличка;
- Гвоздика - 15 шт;
- Мелений імбир - за бажанням;
- Чорний і запашний перці, паприка.
Приготування досить просте: Очистити сливи від кісточок і покласти в сотейник. Додати томат шматочками, часник, цукор, оцет, сіль, воду, розмарин і чебрець. Покласти паличку кориці.
Поставити все на плиту на середній вогонь, довести до кипіння і тушкувати вже на меншому вогні приблизно 45 хвилин, періодично помішуючи.
Коли все уварилося, випарувалося, зменшилася майже вдвічі, я забираю корицю і трави і перебиваю суміш блендером - в однорідну масу. Обов'язково перетираю все через сито, його можна брати не дуже щільно.
Додаю залишилися спеції, ще раз пробую-можливо треба додати цукру або кислоти (сливи можуть відрізнятися за смаком), також дивлюся на консистенцію - або я досить випарував. І ще раз прогріваю суміш, хвилин 5-10 на дуууже помірному вогні. Якщо хочете, щоб не було залишків гвоздики - пропустіть відразу ж через сито. Або просто охолодіть і смачного!
Раніше повідомляли, Вова Ярославський з "МастерШеф" навчив готувати "бабусині" вареники на пару: "Аж слина капає".
Як повідомляв Знай.uа, Ектор-Хіменес Браво розповів про те, як йому жилося в дев'яностих: час Пабло Ескобара і війни.
Знай.uа писав, ціни на овочі в Україні зроблять несподіваний стрибок: без борщу не залишимося.