Булгур-каша, що стала невід'ємною частиною правильного харчування. Цей смачний продукт містить необхідні нам вітаміни А, Е, К і РР. Вони зміцнюють стінки судин і серцеві м'язи. Булгур сприяє зниженню рівня цукру в крові, а також нормальному розщепленню ліпідів і прискоренню метаболізму.

Каша являє собою пропарену, просушену і роздроблену пшеницю. Вона незамінна на кухні, так як з неї можна приготувати практично все — суп, гарнір, салат, плов і навіть десерт. Люди, які не люблять булгур, швидше за все просто неправильно його готують. Ми розповімо, як зварити крупу так, щоб від неї неможливо було відірватися.

Булгур, фото з відкритих джерел

Перед приготуванням промивати крупу не обов'язково. Але якщо ви ставитеся до цього педантично, промивайте так: викладіть в сито і злегка промийте під проточною водою. Чи не варіть булгур мокрим-просушіть кашу, щоб вона була більш розсипчастою.

Для більш насиченого смаку, попередньо обсмажте крупу 2-4 хвилини на вершковому або рослинному маслі в пропорції 1 ст.л масла на 1 склянку крупи. Це додасть каші легкий горіховий присмак. Якщо ви смажите на сковороді, виберіть середній вогонь. Підійдуть також Каструля з товстим дном або режим "жарка" в мультиварці. Посилення смаку і аромату може бути досягнуто за допомогою попереднього обсмажування овочів — цибулі та моркви в тому посуді, де ви збираєтеся готувати. З цими ж овочами можна і відварити булгур. Використовуйте води в два рази більше, ніж крупи. Так, на 1 склянку булгура беріть 2 склянки води — неодмінно гарячої. Пам'ятайте, що при варінні булгур збільшується в 2-3 рази. Тому стежте за розміром посуду. При варінні в каструлі, залийте кашу водою, додайте сіль і перемішайте. Коли закипить, зробіть вогонь мінімальним. Накрийте каструлю кришкою і варіть 15-20 хвилин. Вода повинна повністю вбратися. Якщо ви готуєте в мультиварці, додайте до крупі воду і сіль і перемішайте. Закрийте кришку і готуйте в режимі "Рис/Крупа" або "Плов" близько 30 хвилин.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Нагадаємо, раніше в окропі або холодній воді? Як правильно замочувати рис, гречку, манку та інші крупи

Також "Знай.иа" ніколи не кидайте гречку в окріп-зіпсуєте кашу: головні помилки господинь

Як повідомляв портал «Знай.иа", Марина Боржемська назвала топ-5 продуктів для боротьби із зайвою вагою: у осінньої депресії і ліні немає шансів