Будь-яка господиня знає -соус необхідний для більшості страв. Він може прикрасити смак і підкреслити його. Полиці магазинів ломляться від різних майонезів, кетчупів і соусів на будь-який смак і призначення. Але як же хочеться приготувати соус самому, який буде ідеально гармоніювати з тим блюдом, яке ви хочете приготувати.
Пропонуємо вам приготувати приголомшливо смачний вишневий соус на коньяку.
Для приготування нам знадобитися:
Вишня свіжа-250 гр.
Кінець гостинності: українців повертатимуть з-за кордону – кого першими
Опалювальний сезон під загрозою: експерти б'ють на сполох через дефіцит газу
Українців хочуть змусити платити "податок на генератор": коли можуть стягувати
"Тисячу Зеленського" дозволили отримати ще одним способом: як скористатися можливістю
Цукор - 1 ст. л.
Крохмаль - 1 ст. л.
Вода-2 ст. л.
Петрушка-20 гр.
Коньяк-2 ч. л.
Сіль (за смаком) - 2 гр.
Перець мелений (за смаком) - 2 гр
Як приготувати цю страву:
Вишню для початку потрібно підготувати. Промиваємо її, видаляємо кісточки. Потім викладаємо на сковороду. Доводимо до кипіння і додаємо цукор, тушкуємо протягом 5-10 хвилин, потім розминаємо виделкою. Паралельно розчиняємо у воді крохмаль і додаємо коньяк. Вливаємо суміш в сковороду з вишнею. Петрушку дрібно рубаємо і додаємо в сковороду, даємо покипіти протягом хвилини. Солимо і перчимо до смаку. Знімаємо соус з вогню і даємо йому охолонути.
Цей соус відмінно підійде до телятини, яловичини або свинини. Готувати його краще зі свіжої вишні, але якщо сезон вже пройшов, підійде і заморожена. Такий соус можна дітям, незважаючи на те, що в складі є коньяк. Алкоголь встигає випаруватися в процесі приготування.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли рецепт варення з горобини на холодну зиму: всі вітаміни в одній банці
Також "Знай.иа" рецепт соусу з кропу: як швидко приготувати універсальну добавку для багатьох страв
Як повідомляв портал «Знай.иа", після цього рецепту ви забудете про супермаркети: аджика з хріном додасть перчинки будь-якого столу