Традиційно в Україні Свят вечір починають з куті. Тільки після неї переходять до інших страв, яких повинно бути не менше дванадцяти (в ідеалі, звичайно).

Вважається, що чим смачніше і ситніше кутя, тим краще буде врожай і вище достаток в сім'ї. Також існує багато її різновидів і багато способів приготування.

Ми вирішили зберегти час наших читачів і зібрали три простих, а головне - смачних рецептів головної різдвяної страви, яка стане гідною прикрасою святкового столу.

Кутя з горіхами, фото: Informator

Пшенична кутя з горіхами

Популярні новини зараз

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Інгредієнти: пшениця - 400 грам; мак — 200 грам; чищені горіхи — 1 стакан; мед — 3-4 ст.л.; цукор — 2 ст. л.; кип'ячена вода — 1 стакан.

Приготування: пшеницю промийте і варіть близько години на маленькому вогні. Коли буде готова, промийте під холодною водою. Мак (в жодномуразі не мочіть його) перетріть на ступці або в кавомолці і додайте до пшениці. Горіхи дрібно поріжте і додайте туди ж. У склянці з водою нагрійте мед і цукор, щоб розчинилося. Залийте цим пшеницю і все перемішайте. Поставте кутю до холодильника, щоб охолодити. Подавайте холодною.

Кутя з рисом, фото: Informator

Кутя з рису

Інгредієнти: рис - 250 грам; мак - 100 грам; мигдаль — 100 грам; родзинки — 100 грам; цукор, кориця — за смаком.

Приготування: рис промити, залити водою і варити до готовності, не перемішуючи. Відкинути на друшляк і промити кип'яченою холодною водою. Мигдаль і родзинки ошпарити окропом, мигдаль трохи подрібнити. Цукор розвести в невеликому обсязі води, змішати рис, мигдаль, корицю, родзинки і полити цукровим сиропом. Прикрасити блюдо цукатами і горіхами.

Кутя з перловкою, фото: Informator

Кутя Різдвяна з перловки

Інгредієнт: перлова крупа - 200 грам; мак - 150 грам; очищені горіхи — 50 грам; родзинки — 50 грам; мед і цукор — за смаком; вершки — 1/2 склянки.

Приготування: перлову крупу промити, залити водою в співвідношенні 1 до 3 і варити до готовності. Відцідити і остудити. Мак заварити окропом і варити до того часу, поки не буде легко розім'яти пальцями. Мак ретельно відцідити (можна на ситі) і перекрутити через м'ясорубку. Ізюм запарити окропом. Мак перемішати з перловкою, додати подрібнені горіхи, родзинки, мед і цукор за смаком. Все перемішати з вершками.

Раніше повідомляли, смачніше за хачапурі: рецепт традиційного осетинського пирога.

Як повідомляв Знай.uа, супчик-"трансформер", він же холодець з яловичої рульки, такого ви точно не куштували.

Знай.uа писав, рецепт пікантної капусти по-корейськи: саме те, щоб зняти святкові токсини.