Грудень вже підходить до свого фіналу. Багато українців, думають, що поставити на стіл 31 грудня, щоб провести важкий 2020 рік. Однак меню, а особливо, меню десертів не повинно бути важким. Спеціально для наших читачів ми знайшли рецепт повітряного пирога з чорносливом.
Про це стало відомо завдяки публікації Telegram-каналу "Салаты и Десерты".
Автор рецепта не втомлюється повторювати, що це - найсмачніший пиріг з чорносливом.
Що нам потрібно: Тісто: борошно-200г; вершкове масло-100г; вода-5; ст. л. Начинка: сметана-350 г; чорнослив без кісточок 250 г; волоські горіхи 100 г; чай чорний 200 мл; цукор 70 г; цукор ванільний 8 г; борошно 40 г.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Спосіб приготування по кроках:
1. Чорнослив замочуємо в міцному чаї хвилин на 15. Прибираємо чай і начиняємо чорнослив волоськими горіхами.
2. Охолоджене вершкове масло перетираємо з борошном на крихту. Додаємо холодну воду і збираємо тісто в грудку.
3. Відразу розгортаємо і викладаємо в роз'ємну форму, діаметром 20-22 см. формуємо бортики.
4. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
5. Тісто дістаємо з холодильника, накриваємо пергаментом і відправляємо в розігріту до 180*С духовку на 15 хвилин.
6. Після пергамент знімаємо і випікаємо ще 10 хвилин.
7. Потім розкладаємо на тісто чорнослив; змішуємо сметану, цукор, ванільний цукор і борошно.
8. Викладаємо сметанну суміш на чорнослив і рівномірно розподіляємо.
9. Випікаємо пиріг при 180°С, поки начинка не загусне. Близько 25 хвилин.
Ось і все, смачний пиріг з чорносливом готовий, смачного! Експериментуйте!
Раніше повідомляли, цю піцу можна навіть на дієті: простий рецепт для правильного харчування.
Як повідомляв Знай.uа, запашний апельсиновий чай з корицею зігріє в цю сумну зиму: рецепт.
Знай.uа писав, ніжний смак підкорить кожного: рецепт запеченої цвітної капусти з соусом Бешамель.