Запечена в духовці цвітної капусти з соусом Бешамель нікого не залишить байдужим - збережіть собі цей рецепт.
Цвітну капусту не можливо не любити за її ніжний смак і можливість приготувати з неї що завгодно – починаючи від салату, закінчуючи пюре на гарнір і ароматним супом.
Пропонуємо вам смачний рецепт запеченої цвітної капусти з соусом Бешамель.
Інгредієнти
🟩 Цвітна капуста - 650 гр.
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
🟨 Сир напівтвердий - 100 гр.
🟩 Молоко - 300 мл
🟨 Борошно - 2 ст.л.
🟩 Злив. масло - 60 гр.
🟨 Гірчиця - 1/2 ч.л.
🟩 Мускатний горіх - щіпка
🟨 Пармезан - 1 жменя
🟩 Сіль, перець
Приготування
Цвітну капусту поділяємо на суцвіття, миємо і викладаємо в сотейник
Вливаємо пів склянки води, солимо, накриваємо кришкою, доводимо воду до кипіння і варимо капусту 8 мінут
Молоко підігріваємо так, щоб в нього було комфортно опустити палець, воно не повинно бути дуже гарячим.
Готуємо соус Бешамель як показано на відео:
розтопіть вершкове масло в ківшику і вмішайте в нього борошно. Поступово вливайте молоко, ретельно розмішуючи суміш, і доведіть до кипіння при постійному помішуванні.
Додаємо в соус сіль, перець, гірчицю, мускатний горіх і натертий на дрібній тертці пармезан, все добре перемішуємо.
Капусту без води перекладаємо в форму для запікання, поливаємо її соусом, а зверху посипаємо будь-яким натертим напівтвердим сиро.
Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку (15-20 хвилин)
Нагадаємо рецепт салату і печеної риби з гарбузом
Як повідомляв портал Знай.ua, святкові молочні коктейлі стануть чудовою альтернативою шампанському на Новий рік: топ-3 рецепти
Також Знай.ua писав, як смачно засолити сало з часником