З наближенням новорічно-різдвяних свят посольство Німеччини у Києві вирішило поділитися з українцями рецептом різдвяного печива - зірочок з корицею.
"У передріздвяний час прийнято спільно пекти. До різдвяного печива обов'язково належать зірочки з корицею! Без вкритих білою глазур'ю пряничків-зірочок ніколи не буває передсвяткової тарілки з печивом. Але увага: зробіть трохи більше – ці зірочки мають властивість закінчуватись дуже швидко. За пару хвилин, поки наша колега робила фото, вони всі вже були з'їдені!", - пишуть у посольстві.
Рецепт розраховано приблизно на 50 зірочок. Якщо у вас немає формочки для вирізання у вигляді зірочки, можна зробити печиво іншої форми.
Інгредієнти:
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
- Білок 2-3 яєць (залежно від їхнього розміру)
- 250 г цукрової пудри
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 чайна ложка меленої кориці
- Приблизно 375 г меленого мигдалю
Приготування:
Білки збити до утворення густої піни. Просіяти цукрову пудру і поступово підмішати до білків. Відібрати окремо приблизно 3 столові ложки збитої білкової маси й відставити вбік, до решти додати корицю, ванільний цукор і мигдаль. Вимішувати, поки тісто не перестане липнути.
Розкачати тісто товщиною бл. 1 см і поставити на холод (у холодильник) десь на 2 години. Потім вирізати зірочки та викласти їх на деко, вкрите папером для випічки. Покрити зірочки рештою білкової маси й випікати при 120°C близько 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 100°C і ще випікати 5-10 хвилин до готовності. При цьому глазур не повинна стати коричневою.
Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.
Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.
Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.