З наближенням новорічно-різдвяних свят посольство Німеччини у Києві вирішило поділитися з українцями рецептом різдвяного печива - зірочок з корицею.

"У передріздвяний час прийнято спільно пекти. До різдвяного печива обов'язково належать зірочки з корицею! Без вкритих білою глазур'ю пряничків-зірочок ніколи не буває передсвяткової тарілки з печивом. Але увага: зробіть трохи більше – ці зірочки мають властивість закінчуватись дуже швидко. За пару хвилин, поки наша колега робила фото, вони всі вже були з'їдені!", - пишуть у посольстві.

Різдвяні зірочки, кадр з відео

Рецепт розраховано приблизно на 50 зірочок. Якщо у вас немає формочки для вирізання у вигляді зірочки, можна зробити печиво іншої форми.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще
  • Білок 2-3 яєць (залежно від їхнього розміру)
  • 250 г цукрової пудри
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • Приблизно 375 г меленого мигдалю

Різдвяні зірочки, кадр з відео

Приготування:

Білки збити до утворення густої піни. Просіяти цукрову пудру і поступово підмішати до білків. Відібрати окремо приблизно 3 столові ложки збитої білкової маси й відставити вбік, до решти додати корицю, ванільний цукор і мигдаль. Вимішувати, поки тісто не перестане липнути.

Розкачати тісто товщиною бл. 1 см і поставити на холод (у холодильник) десь на 2 години. Потім вирізати зірочки та викласти їх на деко, вкрите папером для випічки. Покрити зірочки рештою білкової маси й випікати при 120°C близько 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 100°C і ще випікати 5-10 хвилин до готовності. При цьому глазур не повинна стати коричневою.

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.