Долма, рецепт якої ми запропонуємо вам сьогодні, прийшла до нас зі східної кухні, також ця смачна і корисна страва поширена в кухнях народів Закавказзя, Балканського півострова, передньої і Центральної Азії, а також Північної Африки.
Ця чудова страва не просто прикрасить ваш стіл і змусить гостей, нахвалюючи, просити добавки, але і зробить свято оригінальним — адже, крім традиційних мандаринів і олів'є, білому Бику сподобається, якщо на столі буде якась "родзинка" . Готується долма досить просто і з недорогих інгредієнтів. Буде потрібно зовсім небагато вашого часу і зусиль, щоб перевершити себе як кулінара і приємно здивувати домашніх, а ще — зустріти Новий Рік ситно. Адже як рік зустрінеш, так його і проведеш.
Отже, щоб приготувати долму, нам знадобляться такі інгредієнти:
Яловичина жирна - 1 кг
Рис – 150 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Кінза-5-6 гілок
Сушений базилік і чабер - по 1 ч. л.
Сіль – 1 ст. л.
Чорний мелений перець - 1 ч. л.
Мариновані виноградне листя-35-45 шт.
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Перейдемо до того, як приготувати цей кулінарний шедевр
-
Мариновані виноградне листя дістати з банки і помити під проточною водою.
-
Відкинути листя на друшляк, при необхідності зрізати плодоніжки.
-
М'ясо, цибуля і частина свіжої зелені провернути через м'ясорубку.
-
Зелень, що залишилася порубати ножем, рис промити до прозорої води
-
Фарш помістити в глибоку миску, додати, рис, зелень свіжу і сушену, сіль і перець.
-
Перемішувати фарш 3-4 хвилини, а точніше збивати його (бажано чистою долонею), при необхідності (коли відчувається, що він не соковитий) підливати воду кімнатної температури.
-
На розгорнутий лист викласти фарш і загорнути його конвертом.
-
Начинені фаршем конверти викласти в каструлі швом вниз один над одним.
-
За бажанням можна загорнути долму трубочкою і щільно укласти їх в каструлю.
-
Налити холодну воду в каструлю на 1-1,5 см вище рядів долми.
-
Встановити гніт над долмою. Варити долму спочатку на середньому вогні, а після кипіння на помірному 1,5-2 години.
-
Подавати долму рекомендується з соусом з мацуна, кефіру або сметани з товченим часником.
Приємного апетиту і щасливого Нового року!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, зимове блюдо і за кольором, і за змістом, рецепт польського білого борщу.
Як повідомляв Знай.uа, рецепт домашньої мандаринової горілочки для тих, хто любить чистий продукт.
Також Знай.uа писав, що фарширований м'ясом картопля зігріє зимовими вечорами, простий рецепт для всієї родини.