Не всі знають, як правильно варити рис на гарнір, адже з ним потрібно бути дуже обережним. Виявляється, рис містить миш'як, і помилки в процесі приготування можуть негативно вплинути на здоров'я.
Читайте Знай в Google News!
Рис є абсорбентом - він прекрасно справляється з вбиранням токсинів, тим самим очищаючи наш організм. Але так же він вбирає в себе всі шкідливі речовини з ґрунту. Наприклад, миш'як, добрива і пестициди. Про це пише видання "Важливо знати".
Саме з цих причин рис обов'язково потрібно промивати в проточній воді, поки вона не стане абсолютно прозорою. Білий наліт повинен повністю піти. Наприклад, китайці і японці промивають крупу не менше семи разів.
Замість притулку – депортація: українцям у Чехії зачиняють двері
Ситуація на межі колапсу: восени українці можуть залишитись без газу
Українцям відключатимуть електроенергію: кому доведеться жити при свічках
Заплатити мають всі: українців попередили про важливий податок, готуйте 5280 гривень
Найкраще ж замочити крупу у воді на ніч. Таким чином концентрація миш'яку у ньому знизиться на 80%. Крім того, на варіння піде до 13 хвилин. І як бонус - заздалегідь замочений рис набагато смачніший.
Як правильно варити рис на гарнір:
Співвідношення води до рису має становити 5:1. Замочуємо його на всю ніч. Зранку добре промиваємо крупу, поки вода не стане повністю прозорою. Після цього рис потрібно просушити.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.
Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.
Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.