Плов є традиційною і дуже важливою стравою для народів Середньої Азії. Це одночасно і святкова, і буденна їжа, яка посідає центральне місце у національних кухнях. Проте за пловом не обов'язково відправлятися у далеку подорож — його можна легко приготувати на домашній кухні.
Читайте Знай в Google News!
Рецептом плову ділиться телеграм-канал "Кулінарія".
Інгредієнти:
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- рис - 500 г
- м'ясо (яловичина або баранина) - 800 г
- морква - 1 шт
- цибуля - 2 шт
- часник - 2 шт
- рослинна олія - 120 г
- спеції для плову - 1 ст. л.
Рис промити і залити водою. Цибулю нарізати дрібно, моркву — великою соломкою. Розігріти каструлю з товстим дном, влити в неї олію і викласти м'ясо, нарізане на шматочки середнього розміру. Коли м'ясо підсмажиться, додати цибулю і дати їй дійти до прозорості. Додати моркву. Посолити за смаком (близько 1 столової ложки), додати приправу, перемішати.
Злити воду з рису. Як тільки морква трохи обсмажиться, викласти рис у каструлю. Рівномірно його розподілити і, після цього, в жодному разі не помішувати. Зверху залити водою так, щоб вона піднялася трохи вище рівня рису, десь на 1 сантиметр. Покласти цілий часник в рис, і, як тільки закипить вода, накрити кришкою і зменшити вогонь на мінімум.
Готувати страву впродовж 30 хвилин. Кришку не відкривати і плов не заважати приготуванню помішуваннями. Через 30 хвилин, коли плов приготується, зняти кришку, перемішати і подавати до столу.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого.
Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує.
Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат.