Є багато продуктів, які не можна зберігати в холодильнику, оскільки вони псуються від холоду.

Читайте Знай в Google News!

Багато господинь, самі того не знаючи, кладуть в холодильник продукти, які категорично не переносять холоду.

Запам'ятайте ці 20 продуктів, які варто зберігати при плюсовій температурі.

Ціла диня

Холод удвічі скорочує кількість антиоксидантів, які містяться в цілій дині. Тому просто охолодіть вже нарізану диню, щоб запобігти збільшенню бактерій.

Базилік

Ця тропічна рослина при низькій температурі швидко чорніє. Тому базилік потрібно зберігати в тіні, зануривши стебла в наповнену водою посудину. Зверху зелень краще накрити пластиковим пакетом із застібкою, щоб рослина дихала та залишалася вологою.


Картопля

Низькі температури перетворюють картопляний крохмаль на цукор - саме від холоду картопля стає солодкою. Її краще зберігати при температурі 8 ° С . Найкраще це робити в паперовому пакеті в прохолодній коморі. Сонячне світло накопичує хлорофіл, роблячи картопля зеленою і гіркою.

Цибуля

Цибуля потребує постійної циркуляції повітря, щоб залишатися свіжою. Тому її найкраще зберігати в паперовому пакеті з отворами, або в сітці і в коморі. Не забувайте також, що цибулю треба тримати якомога далі від картоплі - цибуля виділяє газ і вологу, які можуть швидко зіпсувати картоплю.
а от вже нарізану цибулю можна покласти в холодильник.

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Показати ще


Помідори

Холодне повітря змінює хімічний склад помідорів, сповільнюючи процеси, які сприяють наявності свіжого аромату та прискорює ті, унаслідок яких помідор стає тьмяним.

Кава

Волога в холодильнику шкодить кавовим зернам, тому каву потрібно зберігати в герметичній упаковці в темному місці.


Часник

Зубчики часнику найкраще зберігати при температурі 15 градусів за Цельсієм. Покладіть часник в контейнер і помістіть його в прохолодне місце.

Гострий соус

Оцет і консерванти, що містяться в магазинному гострому соусі, не дадуть йому зіпсуватися. А от в холодильнику соус втратить частину своїх смакових властивостей. Найкраще зберігати в коморі.

Мед

Мед категорично не можна зберігати в холодильнику. При низькій температурі він кристалізується, а от кімнатна температура ідеально підходить для його зберігання.


Хлібна нарізка

Хоча в холодильнику хліб прекрасно тримає свою форму, він стає пересушеним.

Горіхи

Щоб горіхи не втратили свій смак, їх найкраще зберігати в герметичній упаковці при кімнатній температурі.

Авокадо

Якщо ці фрукти ще не дозріли, і ви плануєте з'їсти їх відразу, то їх найкраще зберігати при кімнатній температурі. Проте, вибагливі авокадо, які швидко переходять зі стадії незрілих до перестиглих, в холодильнику зберігаються довше.


Персики

Персики, сливи, нектарини та абрикоси найкраще зберігати при кімнатній температурі, щоб вони могли дозріти.

Соняшникова олія

Соняшникову олію потрібно зберігати в прохолодному, темному місці. Зберігання в холодильнику призводить до в'язкості й втрати властивостей олії.

Різносол

Овочі, які знаходяться в розсолі, спокійно можуть залишатися у вашій коморі - холодильник їм не потрібен.

Шоколад

Конденсат з холодильника негативно впливає шоколад. Зберігати його потрібно в прохолодному, темному місці, і тоді він не втратисть свої смакові властивості.

Баклажани

У холодильнику баклажани втрачають свої смакові властивості. Зверніть увагу, що баклажани мають короткий термін зберігання, тому не зволікайте з їх приготуванням.

Цілий кавун

Кавун краще зберігати при кімнатній температурі до тих пір, поки ви його не розріжете. Після нарізки оберніть ягоду поліетиленовим пакетом і помістіть в холодильник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, котлети по-київськи за простим рецептом

Як повідомляв портал Знай.ua, борщ потрапить до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Також Знай.ua писав, секрети приготування "Оселедця під шубою", які повинна знати кожна господиня