Домашнє картопляне пюре за легендарним рецептом французького шеф-кухаря Жоеля Робюшона просто перевернуло світову кулінарію.

Читайте Знай в Google News!

Пюре готується з найпростіших інгредієнтів і не вимагає ні багато часу, ні особливих умінь. Таке пюре виходить дуже простим, але його смак ідеальний, пише "Важливо знати".

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі (краще салатної)
  • сіль грубого помелу
  • 250 г холодного вершкового масла
  • 250 мл цільного молока

картопляне пюре, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Приготування

Неочищену картоплю помити, покласти у велику каструлю і залити 2-ма літрами холодної води, посолити. Накрити каструлю кришкою і варити до готовності протягом хвилин 20-25. Потрібно стежити, щоб картопля не розварилася.

Порізати вершкове масло на маленькі кубики і поставити їх в холодильник. Коли картопля звариться, воду з каструлі злити. Саму картоплю очистити від шкірки, поки ще тепла. Далі натерти її на тертці або пропустити через сито. Тримаємо отримане пюре на середньому вогні, щоб воно трохи підсушилося, помішувати дерев'яною лопаткою.

Не перестаючи помішувати, наливаємо в маленьку каструлю трохи води, щоб вона покрила дно. Тепер виливаємо молоко і доводимо до кипіння. У каструлю з картоплею потроху додаємо кубики масла, яке обов'язково повинно бути дуже холодне і тверде. Продовжуємо помішувати пюре, поки консистенція не почне нагадувати крем.

Тепер тонкою цівкою дуже повільно вливаємо гаряче молоко в картоплю. І продовжуємо помішувати, поки молоко не вбереться в пюре. За своїм смаком додаємо сіль та спеції.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.