Вафлі є улюбленим десертом дітей і багатьох дорослих. Однак, щоб зберегти здоров'я, краще їх взагалі не купувати, а приготувати в домашніх умовах.

Читайте Знай в Google News!

Про шкоду готових магазинних вафель пише телеграм-канал "Доктор Бергман. Тисяча способів дожити до 100 років".

За словами фахівців, у магазинних вафлях міститься пекельна суміш цукру і жиру. А цукор в поєднанні з жирами сильно згущує кров. Це своєю чергою є прямим шляхом до хвороб серця та тромбозу.

Вафлі, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Вибираючи вафлі, обов'язково читайте їх склад. Продукт, який містить гідрогенізований жир, краще не купувати. Фруктові вафлі менш шкідливі, але тут слід зважати на їхню калорійність. У вафлях з трансжирами - 520 кілокалорій, у фруктових – 330.

Заради економії виробники в начинку кладуть дешеву пальмову олію. Такі вафлі легко розтираються пальцями в жирну липку крихту. А якщо заощадити на обробці пальмової олії, то воно перетворюється в суцільний маргарин і трансжири. Такий продукт завжди відчувається на язику.

Вафлі, фото: кадр з відео

Загалом через вміст шкідливих інгредієнтів вафлі стають небезпечнішими, ніж картопля-фрі. Наприклад, у 100 грамах смаженої у фритюрі картоплі – 330 ккал.

А в 100 грамах вафель - це три стандартних шматочки – понад 500 ккал. З таким самим успіхом можна з'їсти пів склянки майонезу.

Домашні вафлі, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів