Коньяк на чорносливі хороша альтернатива дорогим і не завжди якісним напоям з магазину. Спробуйте його приготувати хоч раз, і більше не захочете купувати.
Читайте Знай в Google News!
Рецептом домашнього коньяку з чорносливу поділився сайт "Зі смаком".
Інгредієнти:
- Горілка - 1 л
- Чорнослив - 30-50 г
- Цукор - 2-3 ч. л.
- Ванільний екстракт - на свій смак
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Приготування:
У скляну банку залийте якісну горілку або самогон. Додайте туди чорнослив і цукор. За бажанням можна додати кілька крапель ванільного екстракту.
Банку закрийте кришкою і помістіть в темне приміщення, без доступу сонячних променів. Настоюйте його мінімум 40 днів при температурі не нижче 14 градусів. Перед вживанням обов'язково профільтруйте - для цього можна у горлечко помістити вату, загорнуту в шар марлі.
В результаті вийде приємний, солодкуватий напій світло-коричневого кольору з чарівним ванільним ароматом. А чорнослив заглушить спиртові нотки. В настоянку можна додати не тільки ваніль, але і гвоздику або навіть шоколад.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш
Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.
Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів