Хліб усьому голова не лише для українців. Так, однією з найсмачніших, і при цьому дуже простою стравою, добре знайомою у всій Європі, є білий хліб з маслом і часником. Хрусткі шматочки стануть ідеальною закускою, яку можна приготувати навіть для несподіваних гостей.

Читайте Знай в Google News!

Цим рецептом Знай.ua ділиться на основі матеріалу кулінарного ресурсу "Вкусные рецепты".

  • 1 підсушений французький батон або багет (при необхідності можна замінити звичайним батоном)
  • 100 г твердого сиру
  • 100 г розм'якшеного вершкового масла
  • 2-3 зубчики часнику
  • зелень петрушки і кропу на смак

Домашній батон, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз

Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Показати ще

Рецепт приготування

Сир потерти на тертку, видавити часник, додати м'яке масло і дрібно порізану зелень, все перемішати.

Духовку нагріти на 200 градусів Цельсія. Хліб надрізати навскоси, прорізаючи не до кінця, заповнити їх добре перемішаною начинкою.

Загорнути батон у фольгу, поставити в духовку на 20 хвилин.

Потім фольгу відкрити і залишити ще на 5 хвилин, щоб хліб злегка підрум'яниться (на цьому етапі можна перевести духовку у режим грилю).

Для подачі батон можна нарізати як по лініях надрізу — тоді начинка буде немовби "Зверху", так і поруч з цими лініями — таким чином, забезпечивши, що начинка залишиться всередині.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ми публікували рецепт золотистої перловки з овочами.

Також портал "Знай.uа" писав рецепт простої сирної запіканки до чаю.