До традиційної картопляної домашньої ковбаси зі шкварками в кишках як загусник зазвичай додають пшоно, гречку, рис, манку, пшеничну крупу. Також її можна приготувати з печінкою, м'ясом, капустою, фаршем, грибами.
Читайте Знай в Google News!
Рецептами домашньої картопляної ковбаси поділився сайт "Домашні рецепти".
Домашня картопляна ковбаса зі шкварками
Інгредієнти:
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
- Картопля сира — 500 г
- Сало свиняче несолоне — 100-120 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Часник — 2-3 зубчики
- Пшоняна крупа — 1 ч. ложка
- Сіль, перець мелений, лавровий лист — на свій смак
- Кишки свинячі — 1 метр
Як приготувати домашню картопляну ковбасу:
Свинячі кишки потрібно ретельно помити. Вимочити в розчині лимонного соку і солі протягом 4-7 годин. Розчин готується так: на 500 мл води додають 3 ст. ложки лимонного соку і 1 ч. ложку солі.
Для приготування начинки очистіть картоплю і ріпчасту цибулю. Картоплю наріжте невеликими кубиками. Залийте водою, щоб вона не окислюється. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Сало наріжте дрібними кубиками.
Приготуйте з сала і цибулі шкварки. Викладіть на гарячу суху сковороду шматочки сала. Помішуючи, сало обсмажте протягом 5 хвилин. Після цього додайте до нього подрібнену цибулю і посмажте ще протягом 5 хвилин.
Поки шкварки з цибулею будуть остигати, картоплю пропустіть через м'ясорубку. До картоплі додайте шкварки з цибулею. Всипте спеції і сіль, втисніть часник. Пшоняну крупу промийте холодною водою і додайте до картоплі. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
Найзручніше начиняти кишки картопляною масою за допомогою горлечка пластикової пляшки. У пляшки об'ємом 1,5 літра зріжте верх з шийкою довгою в 7-8 см. Кінець кишки перев'яжіть щільно ниткою. В інший кінець вставте шийку пляшки. Покладіть туди картопляну масу і наповніть кишки щільно картопляною начинкою.
Ковбасу згорніть кільцем. Викладіть її на форму застелену пергаментом і змащену олією. Запікайте в духовці протягом 40-50 хвилин при 180 С. Щоб ковбаса не лопнула під час запікання, приблизно 2-3 рази з інтервалом в 15 хвилин необхідно зробити по всій її площі проколи тонкою голкою.
Отримати апетитну і рум'яну скоринку на домашній картопляній ковбасі найпростіше за допомогою соєвого соусу. Змастіть ним за допомогою пензлика ковбасу за 10 хвилин до готовності.
Домашня картопляна ковбаса з додаванням манки і грибів
Інгредієнти:
- Картопля — 1,5 кг
- Печериці — 500 г
- Манна крупа — 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Сало — 200 г
- Кишка
- Сіль — на свій смак
- Спеції — чорний мелений перець
Приготування:
Очистіть картоплю і цибулю. Картоплю наріжте часточками. Цибулину розріжте на чотири частини. Гриби помийте і дрібно наріжте. Картоплю, цибулю і гриби пропустіть через м'ясорубку.
Сало подрібніть кубиками. Обсмажте до стану засмажених шкварок. Додайте шкварки в картоплю. Додайте в начинку сіль, манну крупу і спеції. Готовою картопляною начинкою начиніть кишки як в попередньому рецепті. Запікайте ковбаски при 180 С не менше 30 хвилин.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш
Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.
Також "Знай.ua" писав, звичайну моркву можна перетворити в делікатес: мамин рецепт-виручалочка. Морква є дуже корисним коренеплодом, в якому міститься велика кількість необхідних речовин.