Рецепт приготування м'яких і ніжних пиріжків на кефірі стане вам у пригоді не один раз.

Тісто, приготовлене за цим рецептом, виходить слухняним, з ним приємно працювати. А те, що воно нейтральне на смак, дозволяє використовувати будь-яку начинку і солону, і солодку.

Самі пиріжки виходять неймовірно м'якими, справді "як пух" і довго не черствіють.

Інгредієнти:

Мука пшенична - 500 г

Популярні новини зараз

Гороскоп на 28 листопада: як провести четвер із вигодою та не "наламати дров"

"Бісять ТЦК": військовий пояснив, чому воєнкоми перегинають палицю у мобілізації

Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки

Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю

Показати ще

Дріжджі швидкодійні - 7-10 г

Рослинна олія - 125 г (0,5 склянки)

Кефір - 250 мл (1 склянка)

Сіль - 1 ч. л.

Цукор - 1 ст. л.

Начинка - на свій смак

Приготування

Просійте борошно. Додайте швидкодійні дріжджі (7-10 грамів, залежно від рекомендації виробника). Добре все перемішайте.

З'єднайте рослинну олію і кефір і підігрійте до температури 36-38 градусів.

Додайте цукор і сіль. Змішайте компоненти до розчинення солі та цукру.

Додайте суміш рідких компонентів до сухих.

Змішайте компоненти, обімніть і поступово сформуйте тісто в кулю. Перемістіть тісто на робочу поверхню і вимісити 8-10 хвилин.

Потім прикрийте тісто рушником і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.

Вистояне тісто обімніть і розділіть на порції.

Розрівняйте кожну порцію тіста до товщини приблизно 0.5 сантиметри. Додайте начинку за своїм смаком.

Ретельно защипніть краї тіста і надайте пиріжку бажану форму.


Помістіть підготовлені пиріжки на деко, застелене папером для запікання, швом вниз.

Прикрийте рушником і залиште на 10 хвилин, для того, щоб тісто ще трохи піднялося.

Потім змастіть пиріжки яєчним жовтком і за бажанням присипте насінням кунжуту.

Помістіть в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте 15-20 хвилин до золотистого кольору.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами

Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці

Також Знай.ua писав, що приготувати з буряка і чим він корисний