Сирний пиріг з абрикосами - пекти його так просто, що навіть після робочого дня це буде не складно. А велика кількість фруктів і те, що половина тіста це сир, істотно зменшує його калорійність і робить навіть корисним.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно - 300 г
  • Цукор – 115 г
  • Олія рослинна - 125 мл.
  • Молоко - 1 стакан.
  • Розпушувач - 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Какао – 2 ст. л.

Абрикоси, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Начинка:

  • Абрикос (без кісточок) - 450 г
  • Сир - 500 г
  • Яйце - 3 шт.
  • Масло вершкове - 50 г
  • Крохмаль - 3 ст. л.
  • Цукор – 100 г
  • Молоко - 50 мл.

Приготування:

Тісто: цукор з яйцями добре збийте блендером. Влийте рослинну олію, склянку молока і перемішайте. Всипте 300 грамів борошна, 2 столові ложки какао, столову ложку розпушувача, перемішайте, щоб не було грудочок. Половину тіста вилийте в форму і розподіліть.

Начинка: добре перетріть м'яке вершкове масло і 100 г цукру. Тепер додайте 0,5 кг сиру, три яйця, 3 столові ложки крохмалю, 50 мл. молока і перемішайте блендером. Викладіть начинку поверх тіста.

Абрикоси відокремте від кісточок і розріжте навпіл. Викладіть поверх начинки. Далі зверху рівномірно вилийте решту тіста. Випікайте при 180 °C протягом 40 хвилин.

Сирний пиріг з абрикосами, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь