Що приготувати з картоплі швидко і смачно? Деруни - звична справа для всіх українських господинь.
В Україні деруни настільки популярні, що кожного року в Коростені проходить фестиваль, присвячений цій страві. Є безліч способів приготування картопляних оладок і способів їх подачі. Ми пропонуємо один із них - просто із "бабусиної скрині".
За цим рецептом деруни вийдуть досить пишними, вони добре триматимуть форму, а головне - відірвати ваших домашніх від них буде важко.
Інгредієнти
1 кг картоплі
1-2 ст. ложки сметани
2 цибулини
2 яйця
1,5 ст. л. крохмалю
сіль і перець на свій смак
рослинна олія для смаження
Приготування
Третю частину картоплі зваріть, як на пюре. Іншу натріть на дрібній тертці.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Натерту картоплю необхідно відтиснути через марлю, щоб позбутися від зайвої вологи.
Додайте в неї натерту на тій же тертці цибулю, посоліть та поперчіть.
Яйця розділіть на жовтки і білки. Збийте білки та жовтки окремо.
Змішайте разом терту картоплю і пюре, крохмаль, сметану і збиті яйця.
Добре вимісити картопляне тісто. Надайте йому форму круглої котлетки та смажте у великій кількості олії. Вона повинно доходити до середини дерунів. Перевертайте, коли низ прожариться, двома вилками.
Можна урізноманітнити рецепт начинками з грибів з цибулею, сиру із зеленню, яєць і зеленої цибулі. А замість борошна спробувати додати манку. Вона дає пишність.
На стіл подавайте гарячими зі сметаною або домашнім соусом.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами
Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці
Також Знай.ua писав, що приготувати з буряка і чим він корисний