Гарбузовий пиріг на Хеловін - це традиційна для цього свята американська випічка. Для нього бажано вибирати мускатний гарбуз, оскільки він найсолодший і найбільш ароматний.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Борошно - 200 г
  • Яйця (жовтки) - 5 шт.
  • Сметана — 100 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Розпушувач - 1/2 ч. л.
  • Гарбуз - 3 кг
  • Вершки 11% - 300 мл
  • Цукор — 200 г
  • Мускатний горіх - 1/4 ч. л.
  • Кориця — 1/2 ч. л.
  • Гвоздика - 1/4 ч. л.
  • Кардамон -1/4 ч. л.

Гарбузовий пиріг, фото: кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Гарбуз розрізаємо навпіл, очищаємо від насіння і ставимо запікатися в духовку при температурі 200-220 °C на 40 хвилин. За цей час змішуємо борошно, 1 жовток, сметану, м'яке вершкове масло, розпушувач, сіль і пару столових ложок цукру.

Тісто розтягуємо по поверхні форми для випічки рівним тонким шаром. Ставимо в розігріту до 180 °C духовку на 15 хвилин. Готовий гарбуз очищаємо від шкірки і добре розминаємо. Забираємо зайвий сік.

Додаємо вершки, решту цукру, сіль, 4 жовтки, мелені прянощі, перемішуємо і заливаємо в підготовлену форму. Ставимо пиріг у духовку. Спочатку печемо 15 хвилин при 180 °C, потім 25 хвилин при 160 °C. Коли пиріг буде готовим - охолоджуємо. За бажанням прикрашаємо збитими вершками.

Гарбузовий пиріг, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь