Навряд чи існує простіший спосіб приготування торта "Наполеон", ніж зібраний з лаваша. Торт виходить високий, ніжний, ідеально просочений молочним заварним кремом. Від нього будуть у захваті всі без винятку. Щобільше, ледачий "Наполеон" не потрібно випікати.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- Лаваш - 600 г
- Молоко - 500 мл
- Яйце - 2 шт.
- Цукор - 100 г
- Вершкове масло - 50 г
- Пшеничне борошно - 2 ст. л.
- Крохмаль - 1 ст. л.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Приготування:
Листи лаваша розріжте на прямокутники за розміром майбутнього торта або за допомогою тарілки виріжте круглі заготовки. Чим більше коржів у вас вийде, тим красивішим буде торт у розрізі. Підсушіть листи лаваша на сухій широкій сковороді, уникаючи заломів. Після сушіння коржі остудіть.
Для приготування крему у сотейнику змішайте яйця з цукром, збийте до пишності. Не перестаючи збивати, невеликими порціями підсипте борошно і крохмаль. Слідкуйте, щоб не було грудочок. Тонкою цівкою влийте молоко кімнатної температури і знову збийте.
Поставте сотейник на плиту. При безперервному помішуванні тримайте крем на слабкому вогні до загустіння. Для цього знадобиться близько 10 хвилин. Зніміть крем з плити, злегка остудіть. Додайте вершкове масло, розмішайте до повного його розчинення.
На широкому плоскому блюді зберіть торт: викладайте коржі один на одного, кожен змащуючи кремом. Залиште 2-3 сухих лаваші для обсипання. Для цього подрібніть їх в крихту. Залиште торт на 1,5-2 години при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник на ніч.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі
Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.
Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь