Гречка стала фактично незамінним продуктом у меню чи не кожної сім'ї. А все через простоту приготування, поживність та вміст корисних мікроелементів. Гречана крупа має багато корисних властивостей.
Читайте Знай в Google News!
Зокрема, гречка сприяє покращенню роботи органів травлення, зміцнює стінки судин, насичує організм залізом. Вона також містить корисні вітаміни В1, В2, В9, РР, Е. Останній є важливим антиоксидантом, який збагачує кров киснем. Гречка насичена цінним білком.
Щоб каша вийшла по-справжньому смачною, ароматною та розсипчастою, необхідно дотримуватися певних правил приготування.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Інгредієнти:
- гречка - 1 стакан;
- вода - 2 стакани;
- сіль - 1/3 ч. л.;
- вершкове масло - 40-50 г.
Приготування:
Спершу гречку потрібно перебрати. Деколи перед варінням крупу прожарюють на сковорідці, щоб розкрити аромат і смак крупи, але цей етап не є обов'язковим. Для цього знадобиться лише 3-4 хв.
Перед початком приготування гречки також непогано замочити її. Але чим довше крупа замочується, тим більш розвареною вона вийде. Цей етап значно прискорить процес приготування каші.
Якщо ви замочували гречку, то тепер потрібно долити таку кількість води, щоб вона покривала крупу повністю. Тоді поставити гречку на малий вогонь. Якщо ж гречку не замочували, потрібно додати води удвічі більше, ніж круп.
Зазвичай гречка вариться близько 25-30 хвилин, а замочена - 15-20 хв. Щоб крупа не втратила смакові властивості, під час варіння не варто її помішувати. Коли води в каструлі залишиться зовсім небагато, саме час додати сіль та масло. А тоді зменшити вогонь до мінімуму. Продовжуйте варити гречку під закритою кришкою до готовності.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі
Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.
Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.