Осінь - пора баклажан. Це низькокалорійний і дуже корисний овоч користується популярністю серед кулінарів, як ідеальний основний інгредієнт для закусок.

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова також любить "синенькі", а ще вона знає, як з них приготувати смачні й незвичні закуски.

Литвинова поділилася відразу двома рецептами, основним інгредієнтом яких є запечені баклажани.

Рецепт бабагануша

Інгредієнти:

Баклажани - 400 г
Кунжут - 100 г
Вода - 50 мл
Олія - ​​20-30 мл
Часник - 1 зубчик
Лимонний сік - 2 ст. л.
Сіль, перець - на свій смак
Зіра - опціонально

Приготування:

Візьміть добре пропечені баклажани, відокремте м'якоть від шкірки і хвостика. Потім підсмажте кунжут на добре розігрітій сковороді протягом 5 хвилин постійно його помішуючи, відправте вже підсмажений кунжут в блендер і перебийте. Додайте воду і знову перебийте суміш.

Потім додайте рослинну олію, часник, лимонний сік, щоб нейтралізувати гіркоту баклажанів, і зіру. Перебити все разом. Тепер додайте баклажани і мелений перець і знову все перебити.

Викладіть в миску, додайте паприку і налийте трохи олії. Подавати можна з хумусом або з закусками з перцю.


Рецепт баклажанів по-кавказьки

Популярні новини зараз

Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур

Показати ще

Інгредієнти:

Баклажани - 400 г
Оливкова олія - ​​30 мл
Часник - 1 зубчик
Сіль - 1 ч. Л.
Кінза - 5-6 гілочок

Приготування:

Візьміть добре пропечені баклажани, відокремте від шкірки і хвостика. Розірвіть на волокна і покладіть в миску.

Потім змішайте в мисці рослинну олію, сіль і часник. Додайте до баклажанів. Наріжте дрібно кінзу і додайте до баклажанів.

Подавати можна на багетах з в'яленими томатами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо рецепт приготування домашнього натурального сиру для бутербродів

Як повідомляв портал Знай.ua, ситний салат з баклажанів не затримається на столі

Також Знай.ua писав про рецепт красивого домашнього зефіру з інжиру та грейпфрута